Salesforce rondt acquisitie Slack finaal af

salesforce slack

Meer dan half jaar na de aankondiging van de overname van Slack door Salesforce, is het proces afgerond. Slack is vanaf vandaag officieel een onderdeel van de CRM-reus.

In december van 2020 kondigde Salesforce de overname van Slack aan. De CRM-gigant telde 27,7 miljard dollar neer voor de zakelijke communicatietool. Op onze nationale feestdag raakte de overname finaal afgerond. Slack is nu een officieel onderdeel van Salesforce.

In de praktijk verandert er nog niet zo veel. Functionaliteit, branding en zelfs de interne structuur van het bedrijf blijven vooralsnog hetzelfde. Slack blijft zo een voorname speler in de wereld van de zakelijke communicatie.

Teams-concurrent

Het tool is de voornaamste concurrent voor Microsoft Teams en is zelfs de voornaamste reden dat Teams bestaat. Slack maakte zakelijke chatgebaseerde communicatie populair en fijn binnen ondernemingen. Onder andere de overzichtelijke interface, de vele plugins en de toevoeging van ‘kanalen’ als groepschats zorgden voor een tractie die niet vergelijkbaar was met pakweg Skype for Business.

Microsoft voelde de bui hangen, en lanceerde Teams als antwoord. Door de inclusie van Teams binnen Microsoft 365 en integraties met andere Microsoft-software groeide de toepassing snel aan populariteit ten koste van Slack. Critici kunnen stellen dat Microsoft zijn concurrentiepositie misbruikt om Teams artificieel te laten groeien ten koste van Slack, maar daarover bestaat vooralsnog geen veroordeling.

Nieuw momentum

Slack delfde als start-up zo langzaam maar zeker het onderspit. De overname door Salesforce kan de kaarten wel eens door elkaar schudden. Plots heeft de communicatiedienst het gewicht van een enorme multinational achter zich. Salesforce is bovendien aanwezig in heel veel bedrijven en werkt de laatste jaren al naarstig aan betere interne en externe communicatietools voor zijn klanten. Slack past als tool perfect in die visie. Verdere samenwerking tussen Slack en het Salesforce-portfolio zal vermoedelijk niet te lang op zich laten wachten.

lees ook

Salesforce koopt Slack: waarom is dat belangrijk?

Teams integreert netjes met Microsoft, maar als Slack binnenkort hetzelfde doet met Salesforce is de software van Microsoft geen vanzelfsprekende keuze meer voor veel ondernemingen. We zijn benieuwd of Salesforce het momentum van Teams kan breken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home