Microsoft Teams werkt aan optimalisatie voor PC’s met weinig RAM

Geheugenvreter

microsoft teams

Microsoft Teams en oude of minder krachtige pc’s: het is zelden een goed huwelijk. De communicatietool vreet geheugen en processorkracht, tot op een niveau dat het voor sommigen niet meer werkbaar is. Microsoft erkent het probleem nu en werkt aan een oplossing.

Covid-19 en thuiswerk maakt communicatietools als Zoom en Microsoft Teams populairder dan ooit. Door de plotse groei in gebruikers en de talloze vragen naar extra functies hebben platformen razendsnel nieuwe implementaties gedaan. Nieuwe functionaliteit is goed, maar het vereist vaak ook extra rekenkracht.

Microsoft Teams is doorheen de afgelopen maanden flink slimmer geworden, maar ook zwaarder. Het programma vreet PC-geheugen (RAM), wat vooral een probleem is bij oudere en goedkopere laptops en desktops.

Na een allereerste klacht in 2018 op de Microsoft Teams UserVoice en tal van bevestigingen, laat de fabrikant nu eindelijk weten dat het aan de oplossing werkt. Een deadline voor het project is er niet, maar het kan een belangrijk lichtpunt zijn voor gebruikers die nu vaak worden geconfronteerd met trage programma’s of die voor video naar Zoom moeten overschakelen omdat Teams teveel RAM en rekenkracht vereist.

Meer videogesprekken voor webversie

Waar Microsoft wel een deadline op plakt, is 2×2 gallery view in de webversie van Teams. Je kan vanaf februari genieten van videovergaderingen waar tot vier personen tegelijk in beeld zijn.

Microsoft werkt ook aan een functie voor Mac-gebruikers om het geluid over te nemen van hun computer wanneer ze hun desktop of een venster delen in een meeting. Voorlopig werkt dit enkel in de desktopversie van Teams. Mac-eigenaars moet niet lang meer wachten: vanaf begin februari wordt de nieuwe functie naar alle gebruikers uitgerold.

lees ook

Verzamelt Microsoft Teams teveel data van werknemers?

Eerder deze week bracht de softwaregigant het goede nieuws dat je binnenkort in Microsoft Teams berichten kan verzenden wanneer je offline bent of een haperende internetverbinding ervaart. Teams buffert die berichten en verzendt die voortaan automatisch wanneer er terug verbinding is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home