Microsoft Teams laat offline berichten toe om te verzenden

Haperende verbinding

De update rolt in de loop van deze maand uit. Tegelijk krijgen Planner en Taken in Microsoft Teams een update met meer visuele informatie.

Wie Microsoft Teams op de trein of ergens anders gebruikt met een variabele internetverbinding, kent de frustraties van niet-verzonden berichten. Je krijgt prompt een rood venster met de melding of je de berichten opnieuw wil verzenden, nadat Teams eerst zelf een korte periode heeft geprobeerd om het te verzenden.

Met de nieuwe update kan je berichten versturen terwijl je offline bent. Van zodra je een internetverbinding hebt, worden de berichten direct verstuurd naar al je contacten. Je hoeft dus niet meer manueel elk bericht opnieuw verzenden door op de knop te drukken. Microsoft Teams onthoudt offline berichten tot maximaal 24 uur.

De update wordt deze maand nog uitgerold naar alle gebruikers.

Planner en Taken

Daarnaast krijgen Planner en Taken binnen Microsoft Teams een kleine update. Wie een taak voltooit, krijgt voortaan visueel een duidelijker beeld dat alles gedaan is. Je krijgt er zelfs wat confetti-animatie bij als extra motivatie. De beloning verschijnt voortaan in Planner en Taken binnen Microsoft Teams en wordt gradueel uitgerold de komende weken.

lees ook

Verzamelt Microsoft Teams teveel data van werknemers?

Behalve confetti introduceert Microsoft ook een progressiebalk in zowel de webapp als Teams van Planner. Naast een traditionele numerieke presentatie krijg je een visuele balk om in een oogopzicht te zien hoever een project staat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home