Microsoft Teams rolt Breakout room-functie uit als preview

Microsoft Teams

Afgelopen juni kondigde Microsoft aan van plan te zijn om een Breakout room-functie toe te voegen aan Teams. Met deze functie kunnen deelnemers van een meeting zich opsplitsen in kleinere groepen en zich later ook weer samenvoegen met de rest. Het ziet ernaar uit dat deze functie binnenkort beschikbaar wordt, want Microsoft is begonnen met het uitrollen van de preview. 

Dankzij de Breakout room-funcite kunnen organisatoren van meetings een groepsgesprek opsplitsen in meerdere sessies voor discussies in kleinere groepen. Ook kunnen ze gebruikers toewijzen aan een ruimte en deze ruimtes toevoegen, verwijderen en hernoemen. 

De functie staat momenteel nog als ‘in ontwikkeling’ in de Microsoft 365 roadmap. Nu de optie al wordt uitgerold naar preview gebruikers, zou het niet lang meer moeten duren voordat het ook beschikbaar wordt voor het grote publiek. 

Hoe werkt de nieuwe Breakout rooms-functie?

Alleen de host van een meeting krijgt het nieuwe Breakout rooms icoon te zien. Wanneer een gebruiker op het icoon klikt, krijgt hij een ‘Create Breakout Rooms’-scherm te zien. Dit scherm geeft opties voor het beheren van verschillende rooms en het toewijzen van deelnemers. 

De host kan onder andere instellen hoeveel ruimtes er moeten komen. Teams biedt de mogelijkheid om tot wel 50 aparte ruimtes in te stellen. Een host kan deelnemers handmatig toewijzen aan verschillende ruimtes, maar er is ook een functie om dit automatisch te doen. 

Om uiteindelijk alle deelnemers weer terug samen te brengen in één grote groep, kan de host klikken op Close rooms. Vervolgens krijgen alle deelnemers een melding te zien dat ze de breakout room moeten verlaten. De nieuwe Breakout room-functie is een uitkomst voor het onderwijs. Een docent kan zijn studenten tijdens een les opsplitsen in kleinere groepen om samen aan een opdracht te werken. Vervolgens kan hij ze ook weer samenbrengen om een opdracht gezamenlijk te bespreken of de les voort te zetten.

Tip: Microsoft Teams voegt belangrijke nieuwe functie toe

Update 10/12/2020: De Breakout room-functie is nu breed beschikbaar voor iedereen. De update rolt automatisch binnen bij elke Teams-gebruiker de komende dagen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home