Microsoft Teams krijgt interactieve gedeelde applicaties voor dynamische vergaderingen

Microsoft voorziet nieuwe tools voor ontwikkelaars, zodat die gedeelde toepassingen kunnen bouwen voor Teams-vergaderingen.

Microsoft introduceert op Build 2022 een nieuwe visie op samenwerking in Teams onder de noemer Live Share. Live Share laat deelnemers aan een vergadering toe om samen gebruik te maken van interactieve toepassingen binnen het vergadervenster van Teams zelf.

Het is aan ontwikkelaars om Live Share-ervaringen te ontwikkelen. Daartoe krijgt de Teams SDK Live Share-mogelijkheden ingebouwd. De functionaliteit is als preview beschikbaar. Microsoft laat ontwikkelaars bouwen op de mogelijkheden van het Fluid-framework waardoor het relatief eenvoudig is om gesynchroniseerde ervaringen te coderen.

Het bedrijf droomt luidop over vergaderingen waarin deelnemers kunnen zoomen, annoteren en interageren met gedeelde content op tal van manieren. Verschillende partijen gingen al aan de slag met Live Share. Zo bouwde Hexagon een tool voor ingenieurs en werkt Adobe met Frame.io aan een manier om gesynchroniseerd en interactief videoworkflows te bekijken. Skillsoft gebruikt Live Share voor nieuwe educatieve ervaringen, net als MakerCode.

“Teams-vergaderingen worden interactief”, zegt Microsofts communicatiedirecteur Frank Shaw over Live Share. “Live Apps laten mensen toe om op nieuwe manieren samen te werken in een vergadering.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home