Microsoft Teams groeit met 12 miljoen nieuwe gebruikers door corona

Microsoft Teams

De coronapandemie en het thuiswerk dat daar het gevolg van is, zorgt voor een enorme groei in gebruikers en klanten van samenwerkingstools zoals Teams en Slack.

Microsoft laat weten dat het aantal actieve gebruikers van Teams de afgelopen week met twaalf miljoen is gestegen. Daarmee telt Teams nu 44 miljoen dagelijks actieve gebruikers, vergeleken met 20 miljoen in november van 2019. Microsoft deelt de cijfers naar aanleiding van de derde verjaardag van zijn samenwerkingstool.

Slack-concurrent

Toen de softwarereus Teams in 2017 lanceerde, wilde die vooral de concurrentie aangaan met het snelgroeiende Slack. Aanvankelijk was Slack heel zeker van zijn stuk, maar Microsoft slaagde er al snel in om een dominant marktaandeel te verwerven. Teams is immers een onderdeel van Office365, wat het voor bedrijven erg eenvoudig maakt om de tool te omarmen. Zeker nu de coronapandemie organisaties dwingt om snel thuiswerk te organiseren, is een tool waarop ze eigenlijk al recht hebben aantrekkelijk.

Ook Slack ziet een stijging. Tussen 1 februari en 17 maart tekende ongeveer 7.000 nieuwe bedrijven in op de dienst. Het hele vorige kwartaal waren dat er ter vergelijking slechts 5.000. De stijging in populariteit valt samen met een grote visuele redesign van de interface. Die lanceerde Slack vorige week.

Cisco en Zoom

Teams en Slack zijn de populairste samenwerkingstools ter ondersteuning van thuiswerk, maar ook andere diensten zien een sterke stijging in het aantal gebruikers sinds de uitbarsting van het coronavirus in onze contreien. Zo liet Cisco weten dat het 5,5 miljard minuten aan videomeetings verwerkt heeft via Webex in de eerste elf dagen van maart, met een record van 3,2 miljoen unieke meetings op één dag. Zoom zou dan weer meer nieuwe gebruikers hebben toegevoegd in de eerste maanden van 2020 dan in heel 2019. Die dienst is erg populair om bijvoorbeeld lessen op afstand te organiseren, maar ook voor mensen die buiten een bedrijfscontext groepen willen samenbrengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home