Microsoft Teams introduceert videofilters en werkt aan 3D-avatars

Vandaag kan je aan de slag met videofilters in Microsoft Teams. In mei krijg je ook de optie om een 3D-avatar aan te maken.

Wie direct in een videocall springt, krijgt binnenkort meer opties voorgeschoteld om je videostream op te leuken. Binnen de nieuwe interface kan je voor de call nog snel je achtergrond kiezen, wazig maken of gewoon zonder achtergrond, de basisopties die voordien verder in het menu zitten.

Nieuw is de mogelijkheid om met videofilters te werken. In plaats van een traditionele achtergrond kan je een filter over je video plaatsen. Je krijgt de keuze uit geanimeerde frames of stijlen die de kleur van je video beïnvloeden. Opnieuw kan je in de nieuwe interface die functies toepassen en tegelijk ook zien in het previewvenster.

Deze videofilters werden aangeleverd door Custom Filter, een app die nauw samenwerkt met Microsoft als first-party. IT-teams kunnen via het Tenant Admin Center kiezen of deze filters beschikbaar zijn of niet binnen de organisatie. Binnen de Educatie-licenties zijn de filters niet beschikbaar.

De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor Teams-gebruikers met een Windows-pc. Het is voorlopig niet duidelijk of de functie op termijn aan andere platformen wordt aangeboden.

Zie jezelf in 3D

Microsoft Teams krijgt vanaf mei ondersteuning voor 3D-avatars volgens The Verge. Je kan vooraf je 3D-model vormgeven via diverse instellingen. Kom je liever niet in beeld, dan kan je de 3D-avatar laten optreden. Die wordt geanimeerd op basis van je stem. Je hoeft je webcam niet op te zetten om de functie te gebruiken.

Op termijn wil het deze 3D-avatars ook graag gebruiken in virtual reality. Microsoft werkt aan een Teams-versie voor Meta Quest VR-brillen om virtuele meetings te houden. Meer duidelijkheid hierrond is er voorlopig nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home