Microsoft test populaire kantoor-games in Teams

Microsoft Solitaire

Online spelletjes zoals Solitaire, Connect 4 en Wordament kunnen binnenkort in Teams te vinden zijn. Het gaat voorlopig om een interne test.

Microsoft zegt binnenkort games te lanceren in Teams waarin collega’s elkaar kunnen uitdagen tijdens meetings. Het gaat dus om eenvoudige spelletjes die geen uren van een werkdag in beslag nemen.

Het bedrijf geeft geen zekerheid over de uitrol van kantoor-games naar Teams-gebruikers. Intern wordt de mogelijkheid getest, dat vertelden enkele bronnen die betrokken zijn bij de testen aan The Verge.

Hybride werken

De toevoeging van games aan het communicatieplatform kan werknemers die niet langer fysiek in hetzelfde kantoor aanwezig zijn weer opnieuw verenigen. Toekomstige functies in Teams en andere apps uit Microsoft 365, focussen steeds op hybride werken. Deze werkvorm zou volgens het bedrijf in de meerderheid van de bedrijven aanwezig zijn en blijven.

Voor ditzelfde doel te dienen, ontwikkelt Microsoft een virtuele ruimte in Teams waar collega’s samen kunnen rondhangen en gamen. Het bedrijf maakte eind vorig jaar bekend welke plannen er zijn voor dit metaversum. Zo moet het mogelijk worden een avatar van jezelf te creëren. Deze digitale versie van jezelf zal daarna in online vergaderruimtes kunnen deelnemen aan vergaderingen. Op termijn moet alles dan weer in de VR- en AR-capaciteiten van Microsoft klikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home