Microsoft wil dat je Teams ook met je familie gebruikt

microsoft

Microsoft kondigt een belangrijke update voor Office 365 aan, inclusief naamsverandering naar Microsoft 365 en nieuwe functies voor particuliere gebruik, waarmee het samenwerkingstool Teams uit de werksfeer wil trekken.

Microsoft voert het nieuwe Microsoft 365-label zowel door voor zijn Office 365-formules voor kmo’s, als voor de particuliere abonnementen. Alle details over wat die naamsverandering precies betekent, lees je in dit artikel. Daarnaast introduceert de reus uit Redmond evenwel ook nog een aantal nieuwe functies voor zijn cloudkantoorpakket, die met name zijn gericht op particulier gebruik.

Teams voor families

Zo wil Microsoft zijn samenwerkingstool Teams uit de werksfeer trekken, met nieuwe functies waarvan het denkt dat ze interessant zijn voor gezinnen of verenigingen die zich digitaal willen organiseren. Denk daarbij aan het toewijzen van taken, organiseren van bijeenkomsten, delen van foto’s en video’s, of afstemmen van agenda’s.

Microsoft komt niet uit de lucht vallen met dat idee. Tools als Slack, Asana of Trello zijn oorspronkelijk bedoeld voor op de werkvloer, maar hebben ook reeds hun weg gevonden tot in huishoudens die meer structuur willen brengen in het drukke gezinsleven. Teams moet ook aan die vraag kunnen beantwoorden.

Microsoft lanceert geen aparte versie van Teams voor particulier gebruik, maar breidt de mobiele versies van de tool in de komende maanden (in preview) uit met functies die zijn afgestemd op consumenten. De nieuwe features zullen in eerste instantie gratis zijn, maar in de toekomst komen er ook premium functies bij voor betalende Microsoft 365-abonnees.

Family Safety

Daarnaast introduceert Microsoft een Family Safety-app, die toelaat om de schermtijd van kinderen in de gaten te houden over verschillende toestellen heen (Windows, Xbox, Android en iOS). Verder biedt de app ook zaken aan zoals locatie delen en de mogelijkheid om limieten op apparaten in te stellen.

Tijdens de preview, die ergens in de komende maanden lanceert, worden alle features gratis aangeboden. Eenmaal de applicatie op punt staat en algemeen beschikbaar is, blijft de app gratis, maar zal je voor bepaalde premium functies een Microsoft 365 Family-abonnement nodig hebben.

Budgettracker

Tot slot krijgt Excel een nieuwe functie om je inkomsten en uitgaven op te volgen, door je rekeningen aan een spreadsheet vast te hangen. Gebruikers kunnen zo hun saldo en transacties importeren en inzicht krijgen in hun bestedingspatroon. De budgettracker wordt eveneens in de komende maanden gelanceerd, maar zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn.

Kleinere aanpassingen

Verder zijn er nog een aantal kleinere aanpassingen. Zo krijgt Outlook op het web de mogelijkheid om zowel je werk- als privéagenda te koppelen, met respect voor de scheiding tussen persoonlijke en zakelijke afspraken. Skype krijgt dan weer een nieuwe ‘Meet now’-feature, zodat je in enkele klikken aan een videogesprek kan deelnemen, zonder een account aan te maken of software te downloaden.

Microsofts Editor voor Word en Outlook.com krijgt meer geavanceerde grammatica- en stijlverfijningen, evenals een browserextensie. Presenter Coach voor PowerPoint krijgt monotone toonhoogte- en spraakverfijningen, terwijl PowerPoint Designer wordt uitgebreid met meer afbeeldingen, lettertypen, pictogrammen, videoloops en premium-sjablonen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home