Microsoft brengt compacte chat-lijst van Skype naar Teams

microsoft teams

Microsoft werkt aan een overzichtelijkere lay-out van Teams voor gebruikers die actief zijn in veel chats. Een compacte overzichtslijst doet denken aan functionaliteit in Skype.

Microsoft wil praatgrage Teams-gebruikers de optie geven om meer chats zichtbaar te maken in de zijbalk van het programma. Vandaag is de hoeveelheid zichtbare chats relatief beperkt omwille van een lay-out met afbeelding, naam (of namen) en een preview van het meest recente bericht. Een compactere versie maakt komaf met die preview, zodat er meer chats zichtbaar zijn.

Inspiratie van Skype

De kleine tweak wordt optioneel en doet denken aan een vrijwel identieke functie in Skype. De zogenaamde Compact chat list zou al vanaf volgende maand naar Teams-gebruikers komen, al specifieert Microsoft niet wanneer precies.

De nieuwe functie lijkt nuttig en dat is geen gegeven. Eerder deze maand raakte immers nog bekend dat Microsoft het leven van gebruikers en beheerders actief moeilijker probeert te maken. Dat doet Redmond door instellingen voor de standaardbrowser te negeren wanneer links via Teams (of Outlook) worden geopend: een functie waar niemand om gevraagd heeft, die niemand wel en die enkel als doel heeft het Edge-marktaandeel te verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home