Microsoft brengt chatfuncties van Teams naar Outlook

Microsoft integreert onderdelen van Teams in zijn e-maildienst. Vanuit een ingeplande Teams-meeting in Outlook, wordt het dan mogelijk om berichten in de Teams-chat te sturen.

Berichten sturen in Teams, moet binnenkort vanuit Outlook mogelijk zijn. Momenteel wordt de functie op de proef gesteld en vanaf maart 2023 moet de officiële uitrol beginnen. Microsoft 365-bedrijven profiteren van de integratie door niet steeds van applicatie te hoeven veranderen. Dat bespaart tijd en werkt handiger dan communicatie in een e-mail.

lees ook

Microsoft wil tegemoetkomen aan antitrustzorgen over Teams

Handiger werken

“Deze functie biedt een gemakkelijke Teams-chatervaring vanuit Outlook in de context van een vergadering, zodat deelnemers snel een bericht kunnen sturen of de chat kunnen bekijken”, licht het bedrijf toe in de Microsoft 365 Roadmap.

Wie Outlook gebruikt via de webbrowser krijgt een bijkomende functie. Teams-berichten zullen hier namelijk in zoekresultaten worden weergegeven. Deze functie rolt een maand eerder, in februari, uit.  

Teams moet veel meer worden dan een opzichzelfstaand product voor online vergaderingen. Daartoe introduceerde onlangs communities. Dit maakt het mogelijk voor organisaties om groepen op te richten voor een bepaald doel. Denk maar aan een carpoolgroepje of werkgroep. De chatfuncties van het communicatieplatform komen daarmee meer naar de voorgrond en Teams wordt in zijn geheel meer geduwd richting de functionaliteiten van een socialemediaplatform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home