LinkedIn test TikTok-achtige videofeed  

LinkedIn experimenteert met een TikTok-achtige videofeed in zijn applicatie om het bereik van professionals te vergroten.  

LinkedIn experimenteert momenteel met een TikTok-achtige videofeed in zijn applicatie, dat meldt het bedrijf aan TechCrunch. Met de videofeed wil het bedrijf de betrokkenheid en het bereik vergroten van professionals die adviezen geven via videocontent. LinkedIn is niet de eerste die het populaire TikTok-achtige format integreert in zijn applicatie, Instagram, Facebook en Youtube gingen hem al voor. De videofeed zit nog in een vroege testfase dus het zal nog even duren voor dit bij iedereen zichtbaar wordt.  

Videofeed in LinkedIn

LinkedIn is niet de eerste die een TikTok-achtige videofeed toevoegt aan zijn applicatie. Instagram, Facebook en Youtube hebben dit eerder al geïntegreerd in hun platform. De videofeed ziet er heel gelijkaardig uit zoals in andere applicaties. Onderaan in het menu kan je via een video-icoon naar de feed navigeren. Daar krijg je verticale video’s te zien waartussen je kan scrollen.  

lees ook

Spelen we binnenkort in-app games op LinkedIn? 

Anders dan bij andere applicaties, waar de topics heel uiteenlopend zijn en gebaseerd op persoonlijke interesses, ligt de focus bij LinkedIn voornamelijk op carrières en professionaliteit. Naar aanleiding van de populariteit van TikTok, waarbij steeds meer professionals adviezen geven in een videoformat, wil LinkedIn ook inspelen op deze trend om zo de betrokkenheid en het bereik op het platform te vergroten.  

Vroege testfase

Deze nieuwe feature zit nog in een vroege testfase, dus niet iedereen zal al toegang hebben. Slechts enkele gebruikers zullen in deze fase de videofeed in hun applicatie zien. Zo merkte Austin Null de feed als eerste op en deelde een korte demovideo op LinkedIn.  

Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze nieuwe feature gelanceerd wordt. Bovendien is het nog niet zeker hoe deze videofeed ontvangen wordt door gebruikers, aangezien zij momenteel al overspoeld worden met dergelijke feature in verschillende andere populaire applicaties.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home