Nieuwe LinkedIn-functies helpen gebruikers netwerk te bereiken 

LinkedIn introduceert twee nieuwe functies Grow en Catch Up in de ‘mijn netwerk’-sectie om gebruikers beter op de hoogte te stellen van gebeurtenissen binnen hun netwerk.  

LinkedIn introduceert twee nieuwe functies, Catch Up en Grow, in de ‘mijn netwerk’-sectie waarbij gebruikers gestimuleerd worden om te converseren met hun netwerk en hun eigen bereik binnen het netwerk te vergroten. Met deze nieuwe functies worden gebruikers gevoed met interessante ijsbrekers om een conversatie te starten met leden uit hun netwerk, zodat de koude ‘hallo’ overbodig wordt. Voor de premiumgebruikers gooit LinkedIn AI in de strijd. De nieuwe functies Catch Up en Grow zouden te vinden zijn in het tabblad ‘mijn netwerk’, al zien wij deze momenteel nog niet verschijnen. 

Twee nieuwe functies in ‘mijn netwerk’

Op LinkedIn kan je heel eenvoudig connecteren met andere gebruikers om zo je netwerk uit te breiden. Die netwerken zijn soms dermate groot, dat je niet iedereen kan bereiken of niet meer van iedere gebeurtenis op de hoogte bent. Daar wil LinkedIn nu verandering in brengen met twee nieuwe functies Catch Up en Grow. Gebruikers kunnen in de Catch Up-tab nieuwe gebeurtenissen van gebruikers zien zoals een werkjubileum of nieuwe baan. Met één eenvoudige klik kan je deze gebeurtenis liken of een persoonlijk bericht sturen, al dan niet aan de hand van een automatisch gegenereerde prompt.  

Bron: LinkedIn

In het nieuwe tabblad Grow kan je je bestaande connecties beheren en relevante mensen vinden om aan je netwerk toe te voegen. AI wordt door LinkedIn al langere tijd ingezet om connecties op poten te zetten dankzij gepersonaliseerde aanbevelingen en de functie ‘Mensen die je misschien kent’.  

AI-functie voor premiumgebruikers

Voor premiumgebruikers is er net dat tikkeltje extra. Zij krijgen een AI-functie voorgeschoteld waarbij de kracht van AI ingezet wordt om een bericht op te stellen die informatie ophaalt van jouw profiel en de persoon waarmee je wil chatten, ongeacht of deze in je netwerk zit. Afhankelijk van het doel om te connecteren, zal de functie een kant-en-klaar bericht neerschrijven, dat gebruikers nog kunnen wijzigen voor verzending.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home