IBM kiest Slack voor communicatie tussen 350.000 medewerkers

slack

IBM heeft gekozen om Slack te gebruiken voor de interne communicatie van zijn meer dan 350.000 medewerkers. Dat is een enorme winst voor Slack ten opzichte van de rivaal Microsoft Teams. 

Deze enorme groei aan gebruikers is een grote uitdaging voor Slack. De afgelopen jaren werkte het bedrijf hier al naartoe. Interne teams binnen IBM gebruikten de chat-app al vanaf 2014 en dat is in de loop van de jaren steeds verder gegroeid. 

“IBM is simpelweg de grootste schaal die er is, daardoor weten we dat Slack zal werken voor letterlijk de grootste bedrijven in de wereld”, vertelt Slack CEO Butterfield tijdens een interview met Business Insider.

Grootste Slack klant ooit

Nu IBM volledig overgaat op Slack, wordt de allergrootste klant ooit voor het bedrijf. Volgens Slack was dat al langere tijd zo: “IBM is al meerdere jaren Slacks grootste klant en heeft zijn gebruik van Slack in die tijd steeds verder uitgebreid.”

Volgens Slack heeft IBM momenteel meer dan 300.000 gebruikers en heeft het bedrijf het gebruik van Slack opgeschaald om het beschikbaar te maken voor elke medewerker. Dat is een enorme stijging ten opzichte van de 165.000 IBM gebruikers van Slack in 2019. Het is onbekend of IBM de betaalde versie van Slack gebruikt voor al zijn medewerkers of dat het voor een combinatie tussen de gratis en betaalde opties gaat. 

Concurrentie tussen Slack en Microsoft Teams

Slack en Microsoft Teams voeren een zware concurrentiestrijd met elkaar. Afgelopen jaar heeft Microsoft zijn concurrent Slack ingehaald met 20 miljoen actieve gebruikers ten opzichte van de 12 miljoen Slack gebruikers

De laatste tijd is de concurrentie tussen de twee gespannen. Microsoft claimt dat Slack niet de “breedte en diepte heeft die nodig is om de manier van samenwerken opnieuw uit te vinden.” Ondertussen beweerde Slack zich geen zorgen te maken over het bereik dat Microsoft heeft met Office 365 en bespotte Microsoft zelfs vanwege het na-apen van advertenties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home