Google pakt uit met breakoutsessies voor Meet

google meet

Google Meet krijgt breakoutsessies. Zo wordt het eenvoudig om een grote vergadering op te splitsen in kleinere kamers, wat interactiviteit en engagement ten goede moet komen.

Google Meet krijgt breakout-kamers. Google introduceert de functie in eerste instantie in zijn Enterprise for Education-aanbod maar plant ze in de loop van het jaar breder uit te rollen. Volgens de internetreus stond de mogelijkheid om mensen te verzamelen in kleinere virtuele kamers hoog op het verlanglijstje van gebruikers. Dat geloven we graag, aangezien Microsoft met Teams al een gelijkaardige functie lanceerde.

100 kamers

In Meet kan de organisator van een call tot 100 verschillende breakout-kamers aanmaken. Deelnemers worden automatisch en willekeurig over de kamers verdeeld al heeft de eigenaar van de call ook de optie om mensen te verplaatsen en zelf samen te zetten in virtuele kamers. Vervolgens kunnen moderators tussen de verschillende sessies springen en waar nodig deelnemen aan de discussies.

Google zet sinds de pandemie sterk in op Meet. In april veranderde het bedrijf Hangouts Meet van naam in begon de integratie met andere diensten van Google zoals Gmail. Vervolgens maakte Google Hangouts gratis beschikbaar voor iedereen. Google Meet wel sterk pushen. Aanvankelijk heeft de internetreus de boot immers een beetje gemist. Mensen en bedrijven sprongen massaal op Zoom, terwijl Microsoft met Teams meer succes oogstte bij bedrijven. De integratie met Office zit daar natuurlijk voor iets tussen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home