Google Meet corrigeert helderheid van webcams

google meet

Google Meet lanceert een functie die de helderheid van webcams automatisch aanpast bij deelnemers die directe lichtinval op hun camera hebben. Vanaf 4 oktober 2021 zal de functie voor desktop en iOS-apparaten beschikbaar zijn.

Google Meet introduceert een functie waardoor lichtinval van achter je camera automatisch wordt geneutraliseerd. Een raam, lamp of andere lichtbron achter je bureau is misschien handig om je werkplek voldoende te verlichten, tijdens een vergadering zijn deze lichtbronnen doorgaans een echte spelbreker.

Meet maakt komaf met deze problemen en brengt alle deelnemers weer helder in beeld. Door de functie wordt je belichting aangepast, waardoor iedereen in de vergadering terug je digitale glimlach goed kan zien.

Bron: Google Workspace

De functie bestond al voor smartphone, maar wordt nu uitgebreid naar iOS-apparaten en desktops. Gebruikers die vergaderen op een geschikt apparaat, krijgen automatisch een melding om functie in te schakelen als Meet met behulp van AI detecteert dat je video onderbelicht is. Als je zelf graag de helderheid wil aanpassen en niet wil wachten tot de melding, kan je hier vinden hoe dat moet.

Google Meet heeft dit jaar al verbeteringen aangebracht. Zo heeft het gebruikers de mogelijkheid gegeven meer dan één spreker vast te pinnen op het scherm en de achtergrond aan te passen tijdens vergaderingen. Verder is het voortaan mogelijk audio en video te controleren voordat je binnenkomt in de digitale vergaderruimte.

lees ook

Hoe pas je je achtergrond aan in Google Meet?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home