Google gaat voor zuivere telefoongesprekken met Clear Calling

Mobiel bellen telefoonrekening

Met Clear Calling werkt Google aan een toepassing voor betere geluidskwaliteit in klassieke telefoongesprekken.

De toepassing lijkt veel op wat Google heeft gedaan in Meet, namelijk het achtergrondgeluid filteren. Dat moet ervoor zorgen dat gesprekken zuiverder en helderder zijn. Vergelijk het met de ANC in hoofdtelefoons en draadloze oortjes. De kans is groot dat Google die toepassing in Meet zo heeft getraind dat deze nu ook toepasbaar is voor klassieke telefoongesprekken. De nieuwe toepassing is gespot door Google-volger Mishaal Rahman.

Betere gesprekservaring

Rahman ontdekte de toepassing in de rand van de release van Android 13 QPR1 Bèta. Het spreekt voor zich dat een klassiek telefoongesprek primordiaal blijft voor een fabrikant, ook al zijn er intussen tal van communicatiemogelijkheden. Een gesprek in een drukke winkelstraat of met spelende kinderen op de achtergrond kan best vervelend zijn. Het is dan ook aannemelijk dat Google werkt aan een betere gesprekservaring.

lees ook

Android 13 voegt nieuwigheden toe aan Android Enterprise

Volgens Mishaal Rahman kan de toepassing nu al worden gebruikt wanneer je overweg kan met ADB-commando’s. Eens ingeschakeld kan je de toepassing bereiken via het geluidsmenu. Al is het niet zeker dat de toepassing ook effectief werkt, want Google heeft dit nog niet officieel bekend gemaakt.

Rahman meent ook te weten dat Google niet van plan is om de gefilterde gesprekken door te sturen het bedrijf. De toepassing zou moeten werken op de meeste mobiele netwerken. Bellen via wifi zou niet mogelijk zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home