Google laat je contacten toevoegen en wijzigen vanuit Gmail

De contactpersonen-balk in Gmail krijgt een update. Daardoor kan je de contactenlijst ook vanuit je digitale postvak bewerken.

Gmail fungeert sinds de aanpassing van het design als het hart van verschillende Google-diensten. Een linkerzijbalk introduceerde met daarin toegangsportalen naar Chat, Meet en Spaces.

lees ook

Google rolt vernieuwde Gmail-design standaard uit

In de rechterbalk is er plaats voor add-ons en staat Contacten standaard geïnstalleerd. Deze contactenlijst krijgt van Google een update. Dat verandert de lijst van een statisch adressenboek naar een configureerbare lijst. Nieuwe contacten kunnen dan vanuit de maildienst worden aangemaakt, net als het wijzigen van bestaande. Hiervoor was deze handeling enkel mogelijk via contacts.google.com.

Bron: Google

Druk hiervoor op de add-on en voeg een nieuw contact toe door bovenaan de zijbalk te klikken op ‘+ Contact maken’. Om een wijziging aan te brengen klik je het contact open en druk je bovenaan op het potloodje.

Synchroon met telefoon

Dit houdt in dat de contactenlijst van je telefoon ook via deze weg te wijzigen valt. Dat is in ieder geval zo voor Google-accounts die gesynchroniseerd zijn met de smartphone.

Lang wachten op de update is het niet. De functie rolt al uit sinds zeventien februari en kan dus al in jouw Gmail zitten. Het duurt echter vijftien dagen voor de functie voor iedereen beschikbaar is.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home