Eerste editie FTI Festival trekt 177.500 bezoekers met afsluiter van formaat in het Sportpaleis

De eerste editie van het Flanders Technology & Innovation festival (FTI) trok 177.500 bezoekers en bracht gedurende tien dagen het technologie- en innovatielandschap uit eigen regio in beeld.  

33.000 deelnemers zakten afgelopen weekend af naar het Sportpaleis en de Lotto Arena voor het slotfestival van het Flanders Technology & Innovation festival (FTI). Dat brengt het totaal aantal bezoekers op 177.500. Dit slotfestival was de ultieme afsluiter voor het tien dagen durende technologie- en innovatiefestival waarmee de Vlaamse Regering het technologie- en innovatielandschap uit onze regio in de verf wou zetten om jongere mensen warm te maken voor technologie -en STEM-richtingen.

Technologie en innovatie

Zowel jongeren als professionals waren talrijk aanwezig op het FTI waar ze diverse demonstraties en showcases konden bijwonen, deelnemen aan workshops en luisteren naar inspirerende talks. Dit festival had als doel om Vlamingen te enthousiasmeren rond technologie en innovatie in het algemeen, maar met een focus op de eigen regio.  

De Vlaamse Regering wou hiermee de innovaties van bedrijven en kennisinstellingen uit eigen regio in de kijker zetten, met de hoop om zo jongeren warm te maken voor technologie -en STEM-richtingen. Op die manier zouden ze in de toekomst kunnen meewerken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals het klimaat of een betere gezondheidszorg. 

Succesvolle eerste editie

De eerste editie van FTI bereikte de kaap van 150.000 deelnemers en daar zijn ze tevreden over. “Flanders Technology & Innovation was tien dagen lang een enorm succes”, zegt de Minister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van buitenlandse zaken, cultuur, digitalisering en facilitair management. “De festivals maakten tastbaar dat Vlaanderen wel degelijk een schitterende toekomst wacht, als we innovatieleider van Europa blijven. We kunnen een nog beter Vlaanderen afleveren aan onze kinderen en kleinkinderen,” concludeert de Vlaamse Minister van werk, economie, innovatie & landbouw. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home