Atlassian koopt videospecialist Loom voor bijna 1 miljard dollar

Atlassian Loom

Visualiseer in de toekomst onder andere logprobleem visueel dankzij de videocapaciteit van Loom binnen Jira.

Atlassian maakt bekend dat het Loom overneemt voor 975 miljoen dollar. Loom biedt hoofdzakelijk een tool aan die toelaat om korte video’s te maken die de inhoud van een camera combineren met schermopnames. Zo kan je handig in plaats van een document te sturen een link naar een video doorsturen waarmee je je rechtstreeks tot je ontvangers wendt.

Atlassian Co-CEO Mike Canon-Brooks wil met de overname van Loom de samenwerkingskloof overbruggen binnen verspreide teams. “Zodra we Loom integreren, kunnen ingenieurs bijvoorbeeld visuele logproblemen in Jira aanmaken en kunnen verantwoordelijken video’s gebruiken om op schaal beter te connecteren met werknemers. Salesteams kunnen specifieke video-updates delen met klanten en HR-teams kunnen nieuwe werknemers verwelkomen met persoonlijke welkomstvideo’s.”

Loom medeoprichter en CTO Vinay Hiremath laat weten dat Atlassian al langer een grote gebruiker is van Loom en is blij dat de deal rond is.

Vandaag zijn geïntegreerde Loom-video’s nog niet mogelijk. De CEO van Atlassian zegt dat het Loom als een apart product blijft aanbieden. Hij voegt er wel aan toe dat het team hard werkt om Loom in alle Atlassian-platformen te integreren in de cloud. Wie on-premises producten van Atlassian gebruikt, valt uit de boot.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home