Android-satellietdienst van Qualcomm geraakt niet gelanceerd

satelliet

Qualcomm voert Snapdragon Satellite alweer af, na de dienst in januari voor het eerst te introduceren. Telefoonbouwers zouden niet geïnteresseerd zijn om SMS-capaciteiten via satelliet te integreren.

Qualcomm trekt de stekker uit Snapdragon Satellite. De chipspecialist introduceerde die dienst in januari van dit jaar. Snapdragon Satellite moest het antwoord zijn op de satellietcommunicatie die Apple heeft geïntegreerd in de iPhone. Met de technologie zouden Android-telefoons, net als iPhones, noodberichten kunnen sturen langs een satellietnetwerk. Dat is in theorie handig in plaatsen zonder klassiek bereik, zoals diep in de natuur.

Qualcomm ging in zee met Iridium voor de nieuwe capaciteit, maar zegt die samenwerking nu alweer op. Hoewel Snapdragon Satellite werkt, hebben telefoonfabrikanten geen interesse om deze specifieke versie te integreren. De fabrikanten verkiezen een alternatief gebaseerd op standaarden, stelt Qualcomm vast. Snapdragon Satellite was gebonden aan Qualcomm en Iridium, en daar zaten de telefoonmakers niet op te wachten.

Wie betaalt?

Bovendien is de business case voor sms via satelliet nog complex. Apple betaalt bijvoorbeeld zelf voor alle noodberichten gestuurd via zijn eigen systeem. Voor wie de prijs van een bericht via een Android-telefoon zou betalen, waren nog geen duidelijke afspraken.

Iridium is alvast van plan om direct met telefoonmakers te werken voor een alternatief in de toekomst. Voorlopig lijkt satellietcommunicatie een leuke extra meer geen troef in telefoonland, dus willen telefoonbouwers niet meteen betalen om zich aan een bepaalde technologie te binden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home