Volkswagen omarmt Azure voor zijn slimme auto’s

volkswagen

VW wil alle data van zijn slimme auto’s bundelen in een nieuwe Azure-omgeving. Het schakelt hiervoor toegang in tot Azure IoT, PowerBI en Skype om meer diensten en functies uit te rollen naar toekomstige bestuurders.

VW werkt aan een fonkelnieuwe Automotive Cloud die volledig wordt gebouwd in Microsoft Azure. Het platform gaat ook gebruik maken van het IoT Edge-platform als technologiefundering. VW schakelt diensten in van Azure IoT, PowerBI en Skype om betere ervaringen en nieuwe functies af te leveren aan toekomstige klanten.

Volkswagen wil met het nieuwe platform ervoor zorgen dat bestuurders geconnecteerd blijven met hun producten, zowel in als uit de auto. Ze werken aan een SaaS-productlijn rond ‘in-car consumer experiences’ volgens The Register. VW wil dat hun auto’s een centrale hub worden rond alles Internet of Things.

Autobouwers willen heel graag de SaaS-wereld verkennen om op termijn terugkerende abonnementsgelden te ontvangen. Door middel van software updates kunnen er continu nieuwe functies worden toegevoegd. VW heeft een toekomstvisie waar bestuurders diensten aankopen via hun auto of dankzij mobiele apps. Om dat te kunnen, moet vandaag een degelijke fundering worden gebouwd in de cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home