VMware-portfolio ontpopt zich tot multicloud-platform

windows cloud

Op VMworld 2021 omarmt VMware een multicloud-toekomst. De virtualisatiespecialist introduceert nieuwe producten en diensten die bedrijven bij die transformatie ondersteunen.

“75 procent van onze klanten werkt met twee of meer publieke cloudproviders en 40 procent zelfs met drie of meer”, zegt VMware-CEO Raghu Raghuram tijdens VMworld 2021. Hij verwacht dat multicloud de toon zal zetten voor de komende 20 jaar en wil organisaties daarbij ondersteunen. Die ambitie vertaalt zich concreet naar de lancering van VMware Cross-Cloud Services.

Uitgebreide verzameling diensten

Cross-Cloud Services is een verzameling van geïntegreerde diensten waarmee klanten hun toepassingen kunnen bouwen, draaien en beveiligen over een veelvoud aan omgevingen. De VMware-laag zorgt voor uniformiteit zodat ontwikkelaars in een vertrouwde omgeving blijven werken, terwijl ze naar believen hun favoriete clouddiensten en platformen kunnen combineren.

Concreet omvat het multicloud-aanbod een platform om toepassingen cloud native te bouwen (VMware Tanzu), een infrastructuurlaag (VMware Cloud), een beheerslaag (VMware vRealize Cloud), een beveiligings- en netwerkstack (VMware Carbon Black Cloud en NSX Cloud) en tot slot Workspace One en VMware Edge om toepassingen op de juiste plaats af te leveren. De Cross-CloudServices werken zowel in een private cloudomgeving als op AWS, Microsoft Azure, het Google Cloud Platform, IBM Cloud, Oracle Cloud en anderen.

Sneller, goedkoper en flexibeler

Raghuram ziet drie belangrijke voordelen bij het nieuwe aanbod. Het moet bedrijven helpen om sneller naar de cloud te stappen, bespaart hen kosten en zorgt voor flexibiliteit los van de onderliggende cloud. In essentie wordt VMware met de aankondiging helemaal infrastructuur-agnostisch. Door zijn platform aan te bieden los van het logo boven de deur van het onderliggende datacenter, positioneert VMware zijn aanbod scherper dan ooit tegenover dat van Nutanix. De twee bedrijven vertellen immers een gelijkaardig verhaal: ze bieden een platform en een ecosysteem waarop klanten kunnen bouwen in een hybride- of multicloud-omgeving.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home