VMware: “Overstap naar Kubernetes hoeft niet ingrijpend te zijn”

Deze week maakte VMware bekend dat de rebranding van Pivotal’s cloud-native application compleet is. VMware Tanzu wordt VMware’s eigen versie van Kubernetes. Deze nieuwe oplossing brengt Kubernetes-containers en VMware-vm’s in een enkel beheerplatform samen. 

Met deze aankondiging sluit VMware een proces af dat begon in november 2018, toen VMware een startup genaamd Heptio overnam. Met deze overname wilde VMware oorspronkelijk de zakelijke adoptie van Kubernetes versnellen in on-premise omgevingen en omgevingen met meerdere clouds. Andere belangrijke stappen in het proces zijn de overname van Pivotal en die van Bitnami. Beiden vonden vorig jaar plaats. 

Samen met zusterbedrijf Pivotal Software ontwikkelde VMware de Pivotal Container Service (PKS)-oplossing. Deze week kreeg het oorspronkelijke VMware Enterprise PKS een rebrand naar Tanzu Kubernetes Grid Integrated Edition. Vanaf nu is Tanzu Kubernetes Grid VMware’s eigen Kubernetes platform. Het wordt standaard geleverd met vSphere 7.

Behoud van bestaande systemen

Een van VMware’s doelen met Tanzu Kubernetes Grid is om command line-gedreven toepassing van Kubernetes clusters beschikbaar te maken voor beheerders van vSphere 7-omgevingen. Een ander doel is om de ticket-driven metafoor voor systeembeheer te vervangen met een API-driven metafoor. Waar de eerste een product van IT-operaties is, komt de laatste vanuit software developers. 

Volgens Craig McLuckie, vicepresident van VMware en cofounder van Kubernetes, probeert VMware met het nieuwe Tanzu Kubernetes Grid niet om bestaande systemen te ontwringen of de rollen van individuen volledig te vervangen. In plaats daarvan wil VMware een set aan superpowers leveren om bestaande praktijken en processen te behouden en ondertussen het harde werk gemakkelijker te maken. De overstap naar een systeem als Tanzu Kubernetes Grid is voor veel bedrijven compleet nieuw, maar volgens McLuckie kunnen organisaties de tijd nemen om de stap te maken. Volgens McLuckie is het niet nodig om huidige processen te verstoren of de organisatie te hervormen om gebruik te gaan maken van de nieuwe technologieën.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home