Oracle en IBM laten hun blockchains met elkaar communiceren

blockchain

Het wordt makkelijker om blockchains van verschillende aanbieders, gebouwd op de Hyperledger Fabric, te laten communiceren met elkaar. Daartoe werd vorig jaar de Fabric Interop Working Group in het leven geroepen, waar onder meer Oracle deel van uitmaakt.

“We hebben volledige tests uitgevoerd met IBM en SAP. Wij drieën hebben in feite cross-netwerktests uitgevoerd op Fabric”, vertelt Mark Rakhmilevich, senior director blockchain product management bij Oracle, in een interview. Dit is een uitkomst voor bedrijven die hun netwerk op Oracle willen draaien, maar partners hebben die liever werken met bijvoorbeeld IBM.

De interoperabiliteit betekent dat blockchain nodes zowel kunnen draaien op de cloud van Oracle als die van IBM. Daarnaast maakt de communicatie het makkelijker voor bedrijven die de ene of de andere blockchain gebruiken om met elkaar samen te werken. 

Blijvende concurrentie

Het wordt dankzij de nieuwe ontwikkelingen tussen Oracle en IBM makkelijker voor bedrijven om informatie te delen in een vorm die andere bedrijven ook kunnen verwerken. “Het doel op de lange termijn is om een simpele gebruikersinterface te creëren die je eenvoudig kunt opzetten, maar voor nu testen we vooral de handmatige werkwijze en verbindingen”, zo vertelt Rakhmilevich.

De blockchainteams binnen IBM, Oracle en SAP zijn optimistisch over het creëren van een betere samenwerking tussen de bedrijven. De besluitvormers binnen deze bedrijven zien de zaken mogelijk anders. 

“Grote IT-bedrijven zijn van oorsprong sterk concurrerend. Op technisch gebied is het echter heel logisch om samen te werken”, zegt Rakhmilevich. “Vooral als je het hebt over blockchain, een ecosysteem waarin meerdere partijen een rol spelen, is het belangrijk dat je voor verschillende clouds en leveranciers ondersteuning kan bieden. Wel blijven we nog altijd met elkaar concurreren, dat doen we elke dag”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home