VMware finaliseert overname Pivotal Software

VMware

Op de valreep heeft VMware de in augustus aangekondigde overname van Pivotal Software nog voor het jaareinde gefinaliseerd. Pivotal wordt geïntegreerd in de nieuwe afdeling Modern Applications Platform en vult een belangrijke leemte in het portfolio van VMware in.

VMware zit midden in zijn transformatie van een pure specialist in virtual machines naar een volwaardige cloud-native speler, die je infrastructuur kan beheren ongeacht waar die zich bevindt. De overname van Pivotal ter waarde van 2,7 miljard dollar sluit aan bij twee eerdere acquisities dit jaar van Heptio en Bitnami.

VMware had samen met moederbedrijf Dell Technologies voorafgaand aan de deal reeds twee derde van de aandelen van Pivotal in handen. VMware nam het belang van Dell over via een aandelenruil en betaalde 15 dollar per stuk voor de resterende aandelen, die op de New York Stock Exchange werden verhandeld.

Modern Applications Platform

Nu Pivotal volledig in handen is van VMware, wordt het bedrijf geïntegreerd in de de nieuwe afdeling Modern Applications Platform. Die wordt geleid door Ray O’Farrell, een VMware-veteraan met 16 jaar op de teller, die voorheen de taak van CTO opnam bij de virtualisatiespecialist.

In een blogpost geeft O’Farrell meer duiding bij de overname en hoe Pivotal binnen het aanbod van VMware past. Het doel is om een portfolio aan te bieden met tools voor het bouwen van applicaties enerzijds en het beheren van de infrastructuur waarop die applicaties draaien anderzijds. Daarvoor zijn Pivotals Application Service, een PaaS-toolkit op basis van Cloud Foundry, en zijn commerciële versie van het populaire Spring-ontwikkelframework van bijzondere interesse voor VMware.

Kubernetes

Misschien nog belangrijker is Kubernetes. De technologie speelt een onmisbare rol in de roadmaps van zowel VMware als Pivotal, naarmate de adoptie van containers bij hun enterprise-klanten toeneemt. Zo bracht Pivotal dit jaar een versie uit van Application Service voor Kubernetes en integreerde VMware het framework in zijn vSphere-virtualisatieplatform.

De producten zullen deel uitmaken van VMware Tanzu, een nieuwe oplossing die werd ontworpen om Kubernetes-containers en VMware-vm’s in een enkel beheerplatform samen te brengen. “VMware Tanzu is gebouwd op onze erkende infrastructuurproducten en verder uitgebreid met de technologieën die Pivotal, Heptio, Bitnami en vele andere VMware-teams bieden aan dit nieuwe portfolio van producten en diensten”, besluit O’Farrell.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home