VMware Cloud on Dell EMC: on premises cloud-as-a-Service van Dell

Dell

Dell gaat HPE en Lenovo achterna met de lancering van een consumptiegebaseerd dienstenmodel voor on premises-cloudomgevingen: VMware Cloid on Dell EMC

HPE heeft Greenlake, Lenovo heeft Truscale en nu heeft Dell VMware Cloud on Dell EMC. Onder die noemer biedt Dell zijn diensten aan voor het beheer van een managed cloud. Net als bij de twee grote concurrenten is de insteek dat klanten de veiligheid van een on premises-datacenter kunnen combineren met de flexibiliteit van de publieke cloud. Dell voorziet de hardware en de klant betaalt op maandelijkse basis.

De integratie met VMware betekent dat Dell mikt op hybride omgevingen. De dienst zal een eengemaakte interface bieden die schakelen tussen on premises en de cloud eenvoudig moet maken. Het nieuwe aanbod wordt ondersteund door Dell EMC VxRail hyeprconverged-hardware. Over de precieze prijsstrategie voor het nieuwe aanbod communiceert Dell nog niet, al is wel duidelijk dat het om een ‘pay-as-you-go’-model gaat.

VMware

Dell hoopt zich met zijn aanbod vooral van de concurrentie te onderscheiden door de VMware-integratie. HPE is momenteel de norm in de markt met Greenlake, terwijl Lenovo een lage instapdrempel en billing op basis van stroomverbruik als unieke punten aanhaalt.

Dell zet op Dell Technologies World 2019 zwaar in op nieuwe servicemodellen. Zo lanceert de technologiereus ook voor endpoints een dergelijk model.

Gerelateerd: Dell zet webcam XPS 13 weer boven het scherm

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home