VMware breidt netwerk- en beveiligingsportfolio uit met focus op multicloud

VMware

VMware heeft multi-cloud-gerichte verbeteringen aan zijn softwaregedefinieerde netwerk- en beveiligingsstack onthuld op VMWorld 2019. Nieuwe functies omvatten NSX Intelligence, Advanced Load Balancer voor NSX en nieuwe mogelijkheden voor VMware’s SD-WAN.

De verbeteringen zijn gericht op het netwerk- en beveiligingsportfolio van VMware, ter ondersteuning van de Virtual Cloud Network-visie van het bedrijf. Dit maakte de virtualisatie-specialist dinsdag bekend tijdens de VMWorld-conferentie in San Francisco, aldus IT Pro Today.

Softwaregedefinieerde netwerkarchitectuur

Volgens VMware moeten de nieuwe oplossingen het gezamenlijk mogelijk maken om de public cloud-ervaring over elke infrastructuur te leveren: van moderne datacenters tot public clouds. “VMware brengt de openbare cloud-ervaring met één klik voor de hele onderneming door middel van een geautomatiseerde, software defined netwerkarchitectuur,” aldus Tom Gillis, senior vice president en algemeen directeur van de netwerk- en beveiligingsbedrijfseenheid van VMware. 

“We breiden deze virtuele infrastructuur uit over public en private clouds, helemaal tot aan de rand van het netwerk. Onze geavanceerde analysemogelijkheden bieden de zichtbaarheid en probleemoplossing, die nodig zijn om het Virtual Cloud Network eenvoudig te bedienen te maken.”

Advanced Load Balancer voor NSX

Zo omvatten de nieuwe functies onder meer een Advanced Load Balancer voor NSX. Deze is gebaseerd op software, die eerder beschikbaar was in het Avi Networks Platform, dat VMware afgelopen juni overnam. NSX is het VMware-netwerkvirtualisatieplatform. Hiermee kunnen virtuele netwerken op fysieke netwerken en binnen virtuele serverinfrastructuren worden uitgevoerd. 

Bovendien is de Advanced Load Balancer-functie speciaal ontworpen om de complexiteit en rigiditeit van oudere systemen en controller-applicatieapparatuur te helpen overwinnen. Iets dat wordt gerealiseerd met software defined applicatieservicediensten.

SD-WAN van VeloCloud

Verder zijn er ook nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor VMware’s SD-WAN van VeloCloud, de wide-area netwerkstart-up die VMware in 2017 terugkocht. WAN’s hebben grotendeels oudere, lokale netwerken vervangen. Bedrijven zien graag connectiviteit voor filialen, externe werknemers en mobiele apparaten willen toevoegen.

Met name de software defined WAN heeft de schaalbaarheid verbeterd door het gebruik van stateless en horizontaal schaalbare gateways. Deze omspannen de grote cloudproviders en honderden wereldwijde underlay-carriernetwerken. Volgens VMware lijkt de installatie daarvan op de architectuur van openbare clouds, zoals AWS, Azure en Google Cloud.

Stateless gateways

“Deze gateways zijn stateless en horizontaal schaalbaar, wat betekent dat nieuwe gateways worden gestart zonder de eindgebruiker te storen. Zo kunnen nieuwe filialen en meer applicatieverkeer dynamisch en automatisch worden toegevoegd zonder herconfiguratie. Wijzigingen kunnen indien nodig dynamisch worden uitgerold naar gateways zonder de eindgebruiker te storen. Bedrijven kunnen daardoor tienduizenden edges op één netwerk hebben”, aldus een verklaring van VMware.

VMware beweert dat inmiddels 13.000 klanten virtuele cloudnetwerken hebben geïmplementeerd. Daar zouden 88 van de Fortune 100-bedrijven en 8 van de top 10 Telco’s bij horen.

 

Lees ook: VMware updatet Workspace One, voegt AI-assistent toe aan platform

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home