VM’s lenen flexibiliteit van containers met nieuwe burst-capaciteiten van Oracle Cloud

oracle

Oracle introduceert Burstable Compute-instances op zijn cloud. Het doel is om virtuele machines en de apps die daarop draaien meer flexibiliteit te geven, naar analogie met containers.

Oracle Cloud Infrastructure krijgt een onbeperkte burst-modus voor zijn compute instances. Unlimited mode for Burstable Compute instances noemt de cloudprovider die capaciteit. De functionaliteit maakt het mogelijk voor virtuele machines geconfigureerd op enkele rekenkernen om automatisch een beroep te doen op meerdere CPU-kernen wanneer de nood er is. Dat kan gaan tot 64 rekenkernen en dat voor ongelimiteerde tijd. Oracle wil kostenefficiëntie naar virtuele machines brengen zonder een negatieve impact op prestaties.

Schaalbaarheid voor VM’s

“Applicaties die niet geschreven zijn voor containers, begrijpen schaalbaarheid niet echt”, licht Leo Leung, VP Products en Strategy bij Oracle, toe. “Met burst mode schalen kan wel. Zo brengen we voor een stuk de flexibiliteit van containers naar traditionele toepassingen die in één of meerdere virtuele machines draaien.”

Het idee erachter is hetzelfde. Wanneer een anders statische applicatie plots een hogere load te verwerken krijgt, schaalt de beschikbare compute mee omhoog voor zolang als nodig. Klanten betalen enkel een meerkost zolang er extra kernen worden ingeschakeld. Volgens Oracle is de burst-modus ideaal voor microservices, ontwikkelomgevingen, websites en CI/CD-omgevingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home