OpenAI maakt verfijningsmogelijkheden GPT-4o beschikbaar voor ontwikkelaars

OpenAI maakt verfijningsmogelijkheden voor zijn vlaggenschipmodel GPT-4o algemeen beschikbaar voor ontwikkelaars.

Het GPT-4o-model van OpenAI is getraind op basis van grote datasets dat een breed scala aan onderwerpen omvat. Hiermee zou je het model een generalist kunnen noemen, het weet over alles voldoende, maar geen specialist. Om ontwikkelaars toch de mogelijkheid te bieden om het model te gebruiken binnen specifieke domeinen, voegt OpenAI verfijningsmogelijkheden voor GPT-4o toe. Ontwikkelaars krijgen tot 23 september een miljoen gratis trainingstokens per dag voor GPT-4o en twee miljoen per dag voor GPT-4o mini. Nadien hangt er een prijskaartje vast aan de verfijningsmogelijkheden.

Van generalist…

Het vlaggenschipmodel van OpenAI, GPT-4o, is een multimodaal model dat tekst, afbeeldingen en audio naadloos met elkaar combineert. GPT-4o is in staat om snel te reageren op spraakberichten waardoor het bijna lijkt alsof je met een persoon aan het praten bent. Het model is getraind op een grote dataset dat een breed scala aan onderwerpen omvat.

Naar specialist

Finetuning wordt gebruikt om vooraf getrainde AI-modellen aan te passen aan een specifieke opdracht of dataset. Het doel hiervan is om het model te trainen binnen een gespecialiseerd kennisdomein om het nadien in te zetten voor specifieke scenario’s. OpenAI stelt verfijningsmogelijkheden voor het GPT-4o-model nu open voor ontwikkelaars.

Met deze nieuwe mogelijkheden voor finetuning kunnen ontwikkelaars het model trainen met aangepaste datasets op basis van een specifiek domein, om zo hogere prestaties te verkrijgen tegen lagere kosten.

lees ook

GTP-4o kan JSON-bestanden foutloos lezen

“Van coderen tot creatief schrijven: verfijning kan een brede impact hebben op de prestaties van modellen in verschillende domeinen. Dit is nog maar het begin: we zullen blijven investeren in het uitbreiden van onze modelaanpassingsopties voor ontwikkelaars”, staat te lezen in de aankondiging. OpenAI zei dat de verfijnde GPT-4o-modellen tijdens het testen uitstekende resultaten hebben opgeleverd.

Prijskaartje

De kostprijs voor het verfijnen van OpenAI’s vlaggenschip komt neer op 24 dollar per miljoen tokens. Eenmaal ingezet, wordt dat bedrag 3,75 dollar per miljoen inputtokens en 15 dollar per miljoen outputtokens. OpenAI deelt bovendien mee dat ontwikkelaars tot 23 september een miljoen gratis trainingstokens per dag ontvangen voor GPT-4o en twee miljoen per dag voor GPT-4o mini.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home