Van idee over strategie tot inzicht: haal meer uit je data met een partner

[Partnercontent] Ieder bedrijf genereert data, maar een globaal overzicht in alle gegevens waaruit je lessen kan trekken, ontbreekt vaak. De cloud biedt de nodige tools om je organisatie te helpen, maar daar zonder hulp mee aan de slag gaan, levert niet de beste resultaten op.

Je wil data uit hun silo’s bevrijden om zo tot nuttige inzichten te komen: een lovenswaardig plan. Tussen droom en werkelijkheid staan in dit geval niet alleen praktische bezwaren, maar ook een gebrek aan kennis. Natuurlijk kan je proberen om met de kennis die aanwezig is binnen je onderneming zelf een project in elkaar te boksen, maar waarom? Een datastrategie uitbouwen is immers niet de core business van je bedrijf.

Het is veel interessanter om beroep te doen op een partner. In het geval van het Google Cloud Platform heeft Devoteam G Cloud in België alleen al een 70-tal experts die cloudstrategie ademen.

Jaren aan expertise voor je nieuwe project

Een partner schuift van het begin af aan mee aan tafel en werkt samen met je bedrijf een end-to-end-strategie uit. Waar staan de data? Wat wil je precies doen? Hoe ga je de gegevens uit verschillende systemen samenbrengen? Welke inzichten wil je vergaren? Het hele traject brengt unieke technische uitdagingen met zich mee die nieuw zijn voor je onderneming, maar routine voor Devoteam G Cloud.

Waar je zelf het warm water opnieuw moet uitvinden om het hele project tot een goed einde te brengen, komt een gespecialiseerde partner met frameworks en ervaring waar je mee van kan profiteren. Door de hulp in te roepen van een externe partner bij je dataproject, zal het hele traject daarom een stuk sneller verlopen.

Bovendien helpt de partner je bij de optimalisatie van je plannen. Misschien slaag je er na weken research zelf ook in om enkele inzichten uit je gegevens te halen via Google Cloud, maar maakt je zelf ontwikkelde strategie niet echt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de cloud.

Leg de lat hoger

Een partner zoals Devoteam G Cloud kan je tot slot nog helpen om dat stapje verder te gaan. Misschien was je oorspronkelijke plan om je beslissingsproces te injecteren met enkele eenvoudige datagebaseerde inzichten. Dat is nuttig, maar waarom ga je niet een stapje verder met de implementatie van machine learning en AI? Zelf is dat niet eenvoudig, maar met een partner die al sinds het begin van het project aan je zijde staat, liggen de mogelijkheden van die geavanceerde technologieën plots wel binnen handbereik.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Devoteam G Cloud. Klik hier voor meer informatie rond het partnership met Google Cloud en wat Devoteam G Cloud als Premier Partner voor jouw organisatie kan betekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home