Updates Chrome Enterprise maken OS aantrekkelijk voor bedrijven

Google heeft vandaag een aantal updates uitgebracht voor zijn Chrome Enterprise- aanbod. Dit zorgt voor een zakelijkere versie van het desktopbesturingssysteem en biedt bedrijven hierdoor meer functies en controle aan bedrijven over waar hun werknemers wel of niet toegang tot mogen hebben. Hierdoor wordt gehoopt dat meer bedrijven die uit gewoonte met Microsoft Windows werken, nu zullen kiezen voor Chrome.

Deze updates zijn bedoeld om Chrome aantrekkelijker te maken voor bedrijven die van oudsher Microsoft Windows als besturingssysteem kiezen, zo vertelt Venturebeat.com. Het besturingssysteem van Google is een interessante propositie voor IT- beheerders vanwege de vele functies en automatische updates. Dit is nu we leven in een tijd van beveiligingsbedreigingen natuurlijk extra aantrekkelijk.

Chrome Enterprise-gebruikers kunnen nu browserextensies blacklisten op basis van de rechten die ze hiervoor vastleggen waardoor het mogelijk is om te voorkomen dat medewerkers iets downloaden dat bijvoorbeeld toegang tot de webcam vereist. Aan die apparaten kunnen ook beveiligingscertificaten worden toegewezen waarmee ze toegang hebben tot middelen voor eenmalige aanmelding of deze kunnen worden geblokkeerd.

Google heeft de ondersteuning van Chrome Enterprise voor het Active Directory-systeem van Microsoft verbeterd. Met de updates kunnen beheerders Chrome-extensies configureren en kunnen gebruikers zich rechtstreeks verifiëren op Kerberos- en NTLMv2-eindpunten op hun lokale netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home