TomTom integreert navigatie met Connected Vehicle-platform van Microsoft

TomTom Navigatie wordt geïntegreerd met Microsofts Connected Vehicle-platform. Dat moet de ontwikkeling van autonome wagens een boost geven maar zal autofabrikanten ook helpen in het ontwikkelen van andere nieuwe diensten.

TomTom gaat zijn navigatie integreren met Microsoft Azure. Concreet zal de navigatiespecialist data vanuit wagens naar Microsofts Connected Vehicle-cloudplatform sturen. Via die cloudomgeving kunnen autofabrikanten aan de slag met gegevens om bestaande diensten te verbeteren of nieuwe services te ontwikkelen. Locatie- en verkeersdata zullen in de cloud terechtkomen, net als TomTom’s HD-kaarten. De data is zo uitermate geschikt voor gebruik in de autonome wagens van morgen. Die HD-kaarten zijn één van de belangrijkste troeven van TomTom vandaag.

Cees van Dok, Chief Product Officer bij TomTom: “Onze integratie met het Microsoft Connected Vehicle Platform betekent dat autofabrikanten eenvoudig toegang krijgen tot nauwkeurige en betrouwbare gegevens over navigatie- en rijgedrag, uiteraard met inachtneming van de privacy-principes. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de actieradius van een elektrisch voertuig nauwkeuriger te voorspellen op basis van het rijgedrag en de geplande route, of om op basis van het navigatiegedrag te bepalen welk connectiviteitspakket voor online navigatie het meest geschikt is voor een bestuurder. Dit is een doorbraak voor autofabrikanten.”

Uniforme data

Het Connected Vehicle-platform heeft als troef dat het verschillende sensoren van verschillende fabrikanten op een eenduidige manier verbindt. Tara Prakriya, Partner Group Program Manager van Microsoft Connected Vehicle Platform en Mobility bij Microsoft: “Met Microsoft Connected Vehicle Platform als het digitale chassis van de auto, zijn telematica, infotainment en gegevens van sensoren allemaal op dezelfde manier verbonden met de cloud. Dat zorgt ervoor dat het pijnpunt van het beheer van verschillende systemen voor schaal, veiligheid en betrouwbaarheid effectief wordt opgelost. We zijn blij dat we navigatie-intelligentiedata van TomTom kunnen toevoegen aan MCVP.”

TomTom werkt al sinds 2016 samen met Microsoft Azure en is sinds begin dit jaar hofleverancier voor kaarten en navigatiedata voor de technologiereus. Onder andere Azure Maps, Bing en Windows maken er gebruik van.

Gerelateerd: Waarom TomTom vandaag nog steeds springlevend is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home