Symantec introduceert nieuwe beveiligingsfuncties voor AWS

symantec

Symantec ziet zichzelf dezer dagen als een beveiligingsspecialist met focus op de cloud. In dat kader introduceert het bedrijf enkele nieuwe beveiligingsfuncties die naadloos samenwerken met de diensten van Amazon Web Services.

Op Re:Inforce in Boston introduceert Symantec enkele nieuwigheden voor AWS. De Cloud Workload Protection Suite (CWP) wordt uitgebreid en moet nauwer samenwerken met de Security Hub en Amazon GuardDuty. CWP krijgt er automatische detectie- en remediëringscapaciteiten bij. Het doel van de nieuwe functies is om klanten de optie te geven om belangrijke aspecten van hun cyberbeveiliging helemaal te automatiseren.

Symantec breidt CWP onder andere uit met DLP-bescherming voor Amazon S3-buckets, containerbeveiliging doorheen de hele stack (host, runtime en Kubernetes-orchestratie), ook in hybride omgevingen, en een gecentraliseerd management. De hele suite kan je voortaan beheren vanuit een centrale console. Denk daarbij niet alleen aan de nieuwe functies voor AWS, maar alle beveiligingsfunctionaliteit van Symantec van cloud tot on premises. Symantec werkt als sinds eind vorig jaar samen met AWS.

Automatisch reageren

“De Cloud Workload Protection Suite geeft voortaan een volledige zichtbaarheid over alles wat er gebeurt”, vertelt Peter Doggart, vice president voor business development aan Techzine. “Symantec heeft jaren gewerkt aan de consolidatie van een portfolio van meer dan 90 producten. Die spreken voortaan allemaal dezelfde taal zodat ze naar elkaar kunnen luisteren, maar ook met Amazon kunnen spreken. Ontdekt AWS GuardDuty bijvoorbeeld dat er iets misloopt, dan kan CWP reageren via de Cloud API.”

Dat reageren kan erg concreet zijn. Doggart geeft als voorbeeld een situatie waarin plots meer instances worden opgestart dan normaal is. CWP kan die afwijking van de norm niet alleen detecteren maar de actie ook meteen stopzetten. Dat is belangrijk, klinkt het, aangezien de menselijke factor in cyberbeveiliging altijd voor vertraging zorgt.

Nieuw mantra

De uitbreiding van het portfolio past in de manier waarop Symantec zich vandaag wil positioneren. Doggart: “Ons bedrijf heeft een stevige transformatie ondergaan de laatste jaren. Ons nieuwe mantra is ‘Security voor de cloudgeneratie’ en onze focus ligt op geïntegreerde cyberdefensie.” Hij is van mening dat de hele cybersecuritysector in het verleden gefaald heeft door uit te groeien tot een te complex landschap. “Het wordt steeds belangrijker om een geïntegreerd portfolio te hebben dat samenwerkt met een breed ecosysteem”, besluit hij.

Gerelateerd: Symantec sluit clouddeal met AWS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home