Suse verlaat OpenStack en focust op Kubernetes

suse linux

Het Europese Linux- en opensourcebedrijf Suse stapt uit de OpenStack-cloudbusiness. De grote speler op het gebied van het OpenStack Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-cloud-programma gaat zich meer richten op Kubernetes gebaseerde applicaties.

“Wij verhogen onze strategische investeringen in de markt voor applicatielevering en zijn kansen. We doen dat om in lijn te komen met technologische trends in de industrie en de behoeften van onze klanten.”

“Suse zal meer werken aan onze op Kubernetes gebaseerde applicaties voor het leveren van applicaties. Zo ook Suse Cloud Application Platform en Suse CaaS Platform”, aldus een verklaring van SUSE. Het bedrijf laat weten toekomstige technologie-acquisities niet uit te sluiten. 

Suse OpenStack Cloud

Ondanks dat Suse OpenStack Cloud 9 slechts een paar maanden geleden is gelanceerd, staakt het bedrijf de productie van nieuwe versies, aldus ZDnet. Zo ook de verdere verkoop van Suse OpenStack Cloud, die is gebaseerd op de OpenStack Rocky release en Suse Linux Enterprise Server (SLES) 12 SP4. Bovendien betrof het ook de eerste release waarin HPE’s Helion OpenStack werd geïntegreerd. Suse heeft drie jaar geleden HPE-cloudactiva overgenomen.

Volgens Michael Miller, president van Suse voor bedrijfsontwikkeling en strategische allianties, zullen de aanpassingen Suse toelaten om middelen beter af te stemmen op klantenbehoeften. Bovendien geldt dat ook voor strategische richting en marktkansen. “Deze extra focus zal het momentum van Suse als een toekomstgericht, onafhankelijk opensourcebedrijf met spannende doelstellingen voor groei en innovatie. We werken nauw samen met alle betrokken OpenStack-klanten en partners om hen te ondersteunen tijdens hun resterende abonnementsperiode en bij de overgang naar alternatieven”, aldus Miller.

Enterprise Linux-serveraanbod

De toewijding van Suse aan zijn enterprise Linux-serveraanbod, Suse Linux Enterprise Server (SLES) en de op Ceph gebaseerde softwaregedefinieerde opslagprogramma, Suse Enterprise Storage, blijft het bedrijf handhaven en verder uitbreiden.

De opmerkelijke stap van het bedrijf komt slechts twee maanden nadat Melissa Di Donato aantrad als CEO van Suse. De voormalige COO van SAP heeft de opdracht gekregen om de groei en uitbreiding van Suse te bevorderen. Met de nu gemaakte stap lijkt Di Donato van mening dat Suse zich meer moet richten op de op Kubernetes gebaseerde hybride cloud.

OpenStack Foundation

Mark Collier, COO van de OpenStack Foundation’s COO, neemt in zake de wending van Suse een pragmatisch standpunt in. “De markt voor OpenStack-distributies vestigt zich op een kerngroep van zeer ondersteunde, goed geadopteerde spelers. Net zoals is gebeurd met Linux en andere grootschalige, open bronprojecten.”

“Alle bedrijven passen van tijd tot tijd strategische prioriteiten aan. Voor distro-providers die zich blijven concentreren op het leveren van open-source infrastructuurproducten voor containers, VM’s en bare metal in private cloud, is OpenStack de toonaangevende keuze.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home