Splunk voegt SaaS-startup Omnition toe aan lange lijst van overnames

SaaS

Splunk neemt voor een onbekend bedrag SaaS-startup Omnition over. De startup gebruikt gedistribueerde tracering als middel om microservices-applicaties te monitoren. 

Volgens Splunk bestaat het Omnition-team uit meer dan een dozijn ingenieurs met aanzienlijke expertise op het gebied van tracing en waarneembaarheid. De technologische boost die de overname met zich meebrengt, stelt klanten in staat meer inzicht te krijgen in bedrijfstoepassingen. Of het nu een on-premises datacenter betreft of cloud-gebaseerde applicaties en infrastructuur.

Tracering

Splunk ontwikkelt software voor het zoeken, bewaken en analyseren van machine-gegenereerde big data via een web-achtige interface. Het bedrijf is van plan Omnition toe te voegen aan zijn IT- en ontwikkelaarsportfolio, aldus ZDnet. “De gecombineerde kracht van Splunk en Omnition biedt gebruikers een toonaangevende technologie voor waarneembaarheid, die tracering samenbrengt met logs binnen een van de meest geavanceerde IT-monitoring- en analyseplatformen,” zegt Tim Tully, CTO van Splunk in een blogpost.

SignalFX

Afgelopen maand kondigde Splunk ook al aan intenties te hebben om het cloudmonitoringbedrijf SignalFx over te nemen voor een extreem hoog bedrag van 1,05 miljard dollar. SignalFX is leverancier van onder meer cloudmonitoring- en predictive analytics tools. De overname moet Splunk helpen leider op de markt te worden voor wat betreft cloudobservatie en het monitoren van prestaties van applicaties.

Volgens Doug Merritt, CEO van Splunk, maakt deze overname het mogelijk om klanten een enkel dataplatform aan te bieden. Een die real-time cloud-native infrastructuur en bedrijfstoepassingen kan volgen.

Daarnaast lijfde het bedrijf afgelopen juni ook nog VictorOps in. Splunk kocht de speler voor DevOps Incident Management voor een bedrag van 120 miljoen dolllar. Deze deal volgde enkele maanden na de 350 miljoen dollar kostende overname van Phantom, maker van een beveiligings-orkestratieplatform. 

SaaS-markt booming

De vele overnames tonen aan dat de Enterprise software-as-a-service (SaaS)-markt in de lift zit. Zo groeide de SaaS-markt het afgelopen jaar met ruim 30 procent. Volgens het analistenbureau Synergy Research Group stevent de markt het lopende kwartaal af op een jaarlijkse run rate van 100 miljard dollar.

Gerelateerd: Groeiende SaaS-markt stevent af op 100 miljard dollar per jaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home