Slack koopt e-mailclient Astro en schrapt de dienst onmiddellijk

astro mail

Slack heeft een toekomst voor ogen waar e-mails niet meer nodig zijn en alles in chatclients gebeurt. Het neemt daarin een heel drastische stap om dat te realiseren: het koopt Astro en zet de dienst onmiddellijk stop. Vermoedelijk is de overname deel van een groter plan om e-mails in Slack te integeren.

Slack heeft Astro overgekocht, een slimme e-mailclient met ingebouwde assistent die je een optimaal overzicht over al je mails geeft. De overname lijkt een gek idee omdat Slack net e-mails wil laten sterven met zijn chatclient. Astro had tot op vandaag al enkele slimme integraties in Slack. Mogelijks werkt Slack nu aan een e-mailoplossing vanuit de chatclient zelf, met behulp van de technologie van Astro.

Slack als e-mailclient

Allereerst is er wel een bittere pil voor Astro-gebruikers: de e-mailclient stopt ermee op 10 oktober. Hiermee zendt Slack een duidelijk signaal dat het werkt aan e-mailfunctionaliteit in zijn chatclient. In plaats van telkens iedereen te beantwoorden of mensen in cc te zetten, zou je een Slack-kanaal kunnen openen met alle correspondenten.

Dat laatste is echter nog pure speculatie. Slack heeft tot nu toe nog geen details gegeven waarom het Astro heeft overgekocht en de dienst ineens ook stopzet. Beide partijen focussen heel sterk op zakelijke gebruikers en omarmen talrijke derde partijen, waaronder Salesforce, voor betere interacties met klanten.

Slack merkt echter dat e-mails toch niet echt zullen verdwijnen in de nabije toekomst. Heel wat online diensten maken gebruik van e-mails, wat de chatclient buitenspel zet. Met de overname van Astro zou Slack binnenkort een grote update kunnen aankondigen. Wanneer die update beschikbaar is, valt nog af te wachten.

De overname volgt twee maanden nadat Slack concurrent HipChat overkocht van Atlassian. Ook die dienst wordt binnenkort stopgezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home