Security belemmert verdere automatisering in de cloud

cloud iot

In een onderzoek van Capgemini werden 415 IT-managers geïnterviewd binnen organisaties. Driekwart behaalt groei in omzet en winst, maar heel wat bedrijven twijfelen nog om de sprong naar de cloud te maken. Vooral op vlak van security is er heel wat wantrouwen.

Bij alle ondervraagden die een overstap naar de cloud overwegen, denkt 27 procent dat de cloud een minder veilige omgeving is omdat de data niet langer lokaal wordt bewaard. Die perceptie moet veranderen volgens Capgemini, want dat is zeker niet het geval volgens hen. “De beschikbare automatisatietools kunnen applicaties en data beter beveiligen.”

Naast security is privacy ook een belangrijke reden waarom bedrijven de sprong nog niet wagen. 19 procent van de ondervraagden heeft schrik om zijn data buitenshuis in de cloud op te slaan. Zeker met GDPR voor de deur staat iedereen op scherp om al zijn data compliant te maken. Om dan ineens alles naar de cloud te verhuizen, vraagt een grondige aanpak.

Interne strubbelingen

Behalve security en privacy wijst 16 procent van de ondervraagden naar interne strubbelingen binnen het bedrijf die een overstap naar de cloud bemoeilijkt. Wie die stap neemt, moet intern ook heel wat processen aanpassen om maximale efficiëntie te behalen. Dat vraagt bij heel wat werknemers de nodige aanpassingen, wat voor strubbelingen zorgt.

Tot slot is ook offshore management van IT-systemen een belangrijke handicap volgens 16 procent van de ondervraagden in het onderzoek. Dit bemoeilijkt een overstap naar de cloud, omdat ineens de hele organisatie die stap moet maken. Gesegmenteerd werken is bijzonder lastig, omdat niet elke toepassing één-op-één wordt overgezet naar de cloud.

Wie graag het volledige rapport wil doornemen, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home