Scaleway lanceert cloud-instances voor 1,8 euro per maand

hosting

Scaleway pakt uit met wel erg goedkope cloud-instances. Voor amper 1,8 euro per maand huur je een virtuele cloudcomputer, al zijn de specificaties even bescheiden als de prijs.

Franse cloudhostingprovider Scaleway werkt zichzelf in de kijker met de lancering van erg goedkope cloud-instances. Stardust, zoals het aanbod heet, kost slechts 1,8 euro per maand. Stardust-instances zijn voor dat geld natuurlijk geen krachtpatsers. Je krijgt een virtuele computer met een enkele rekenkern, 1 GB aan RAM en 10 GB aan opslag. Scaleway voorziet verder een IPv4-adres en tot 100 Mbps aan bandbreedte.

Het bedrijf voorziet slechts een beperkte hoeveelheid Stardust-instances per maand. Bovendien kan je er slechts twee huren per account: één per regio waarin Stardust beschikbaar is. Dat is in eerste instantie Amsterdam en Parijs. Stardust werkt met een uurprijs van 0,0025 euro, wat op 1,8 euro per dertig dagen neerkomt.

Stunt

Voor Scaleway zelf is Stardust in eerste instantie een reclamestunt. Het bedrijf hoopt dat klanten die tevreden zijn van de bescheiden instances, intekenen op het bredere aanbod van de provider. Toch kan je een heleboel zelf doen met de beperkte rekenkracht. Denk aan hosting voor bescheiden websites, een eigen VPN-server, back-up van code of ondersteuning van IoT-plannen met een instance die altijd online is.

lees ook

ARM in servers: van nicheproject naar massaproduct dankzij AWS Graviton

Scaleway zette zichzelf in de markt als een erg betaalbaar alternatief voor de grote namen zoals AWS of Azure. De Franse provider zette zichzelf op de kaart met stuntprijzen die het kon waarmaken door in 2015 al servers aan te bieden gebaseerd op ARM. Vandaag heeft Scaleway vijf datacenters en een breder aanbod met onder andere object en block storage en managed databases. Stardust moet de unieke strategie van het bedrijf opnieuw in de verf zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home