SAS en Microsoft werken nauwer samen in de cloud

SAS

SAS en Microsoft breiden hun samenwerking uit in een strategisch partnership, zodat klanten eenvoudig SAS-workloads in de Azure-cloud kunnen draaien. Het partnership wordt vandaag gelanceerd tijdens het SAS Global Forum 2020, dat dit jaar virtueel doorgaat.

Als onderdeel van de samenwerking worden de analytics-oplossingen van SAS beschikbaar gemaakt in Microsoft Azure, dat voortaan de voorkeursleverancier is voor de SAS Cloud. Het partnership bouwt voort op bestaande SAS-integraties in Microsofts cloudoplossingen voor Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 en Power Platform.

“SAS, met zijn bewezen expertise op het gebied van analytics, data science en machine learning, is een strategische partner voor Microsoft, en samen zullen we klanten in tientallen sectoren en regio’s helpen om hun meest kritische en complexe analytische uitdagingen aan te gaan”, vertelt Scott Guthrie, Executive Vice President van Cloud en AI bij Microsoft.

Naadloos naar de cloud

Het doel is uiteindelijk om bedrijven “een naadloze ervaring te bieden en hun cloudtransformatie-initiatieven te versnellen”. Zo wordt SAS Viya voor Azure geoptimaliseerd en worden industriespecifieke oplossingen van SAS in de Azure Marketplace opgenomen. Daarnaast onderzoeken de bedrijven de mogelijkheden om SAS Analytics, inclusief industriespecifieke modellen, te integreren binnen Azure en Dynamics 365.

“De samenwerking met Microsoft biedt klanten een naadloze transitie naar de cloud die sneller, krachtiger en eenvoudiger toegang biedt tot SAS-oplossingen en betrouwbare beslissingen mogelijk maakt door middel van analytics die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht het vaardigheidsniveau”, besluit Oliver Schabenberger, CTO en COO bij SAS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home