SAP schrapt 4.400 banen in grote herstructurering

SAP

SAP voert dit jaar een herstructurering door om zich aan te passan aan de snelle technologische evoluties. De Duitse softwarespecialist zal naar verwachting 4.400 banen schrappen, maar wil tegelijk ook nieuwe profielen aanwerven. Dat kondigde het bedrijf aan bij de voorstelling van zijn recentste kwartaalresultaten.

Het is de eerste herstructurering sinds 2015. Toen werden 3.000 functies geschrapt en kregen medewerkers een andere job of een ontslagvergoeding aangeboden. Met de nieuwe sanering staan 4.400 jobs op de helling, zegt financieel directeur Luka Mucic. Ofwel zo’n 4,5 procent van het totaal.

Tegelijk zou het totale aantal werknemers dit jaar wel toenemen. De jobs die verdwijnen, moeten plaatsmaken voor nieuwe profielen die SAP kunnen helpen in de omwenteling naar clouddiensten en nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie. Vandaag telt het bedrijf ruim 96.500 werknemers. “Volgend jaar zouden er dat 105.000 kunnen zijn”, speculeert CEO Bill McDermott.

In Duitsland zou het gaan  om 1.000 tot 1.200 medewerkers. Details over vestigingen in andere landen zijn nog niet bekend. SAP Belux zetelt in Evere en stelt 240 mensen te werk.

SAP voorziet dit jaar 800 tot 950 miljoen euro aan herstructureringslasten. De softwarereus rapporteerde voor 2018 een omzet van 24,7 miljard euro, een stijging van 5 procent jaar op jaar. De nettowinst kwam uit op 4 miljard euro.

Gerelateerd: SAP ondersteunt Belgische bedrijven met eerste stap in digitale transformatie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home