SAP ondersteunt S/4HANA tot minstens 2040

sap

SAP kondigt aan om S/4HANA tot minstens 2040 te blijven ondersteunen. Met deze actie wil het bedrijf grote klanten verzekeren dat het de moeite waard is om over te stappen op dit ERP-platform. Ook zal SAP langere ondersteuning bieden voor Business Suite 7. Het onderhoud zou eindigen in 2025, maar wordt nu verlengd tot 2027. 

Hoewel de ondersteuning van legacy-oplossing Business Suite wordt verlengd, waarschuwt Geoff Scott, de CEO van Americas’ SAP Users’ Group (ASUG) in een statement dat deze aankondiging geen signaal is om de overstap uit te stellen. “Met het nieuws van vandaag, geloven we nog steeds dat SAP-gebruikers vooruitgang moeten blijven maken, zo ver mogelijk voor de deadline”, vertelt Scott. 

“De keuze voor een Enterprise Resource Planning (ERP)-software voor de toekomst gaat verder dan een technische upgrade naar SAP S/4HANA. Het gaat erom hoe bedrijven zich het best kunnen voorbereiden op de toekomst.”, voegt Scott toe. 

Overstap naar S/4HANA

Volgens SAP hebben klanten geen onzekerheden om over te stappen op S/4HANA. Het bedrijf verwacht dat alle gebruikers uiteindelijk gaan overstappen op het nieuwe ERP-platform. Alleen niet alle klanten maken deze overstap even snel. Dat is de reden waarom de ondersteuning van Business Suite 7 met twee jaar verlengd wordt. 

Deze zekerheid haalt SAP uit een survey van ASUG. Hieruit blijkt dat alle gebruikers van plan waren over te stappen naar SAP S/4HANA. Uit een survey van de Duitstalige User Group blijkt dan weer dat meer dan 49 procent van de klanten van plan is om binnen nu en drie jaar over te stappen.

Duur en tijdrovend

Volgens Rimini Street is het twee jaar verlengen van de ondersteuning voor Business Suite 7 niet de juiste oplossing. Met deze actie pakt SAP namelijk niet de onderliggende problemen aan die de digitale overstap kunnen vertragen. Rimini Street levert externe ondersteuning voor bedrijfssoftware, waaronder SAP. Het bedrijf geeft aan ondersteuning voor Business Suite 7 te blijven leveren tot ten minste 2035. 

“Deze aankondiging is een bevestiging dat SAP de druk voelt van licentiehouders van Business Suite 7. Veel van hen zijn terughoudend om te beginnen aan een grote overstap naar S/4HANA. Een overstap als deze kan duur zijn, veel tijd kosten en grote veranderingen voor een bedrijf meebrengen”, aldus Eric Robinson, GVP en GM van SAP Services bij Rimini Street in een statement aan ZDNet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home