SAP gaat SAP HANA Enterprise Cloud leveren via HPE GreenLake

sap

HPE en SAP gaan samenwerken. De customer edition van SAP HANA Enterprise Cloud wordt geleverd met HPE GreenLake, het as-a-service platform van HPE. Hierdoor kunnen klanten hun SAP software en data on premises houden en krijgen ze tegelijkertijd een geautomatiseerde cloud ervaring en een flexibel as-a-service model op basis van een abonnement. 

Het nieuwe aanbod van SAP in samenwerking met HPE zal een volledig beheerde dienst worden. SAP HANA Enterprise Cloud kan worden geïnstalleerd in het datacenter van de klant of een colocatiecentrum naar keuze. 

“Het nieuwe SAP HANA Enterprise Cloud customer edition is een direct antwoord op de vraag van klanten die de flexibiliteit en service van een beheerde private cloud willen, maar hun systemen in hun eigen datacenters houden.” Zo verklaart Peter Pluim, SAP EVP en hoofd van Enterprise Cloud Services in een statement. 

Bijdrage van beide bedrijven

SAP moedigt zijn klanten al een tijd aan om over te stappen naar SAP S/4HANA. Met de nieuwe samenwerking met HPE en Greenlake geeft SAP zijn klanten een extra reden om de overstap te maken. HPE zal de infrastructuur voor het nieuwe aanbod leveren, installeren en beheren. Hieronder vallen ook technologieën voor compute, opslag en netwerken die gecertificeerd en vooringesteld zijn voor SAP-software. 

SAP zal op zijn beurt white-glove operations en diensten voor het beheer van applicaties leveren. In een verklaring vertelden de bedrijven: “SAP zal zijn expertise in het opereren van complexe private cloud landschappen van het besturingssysteem via de SAP HANA database toevoegen. Hieronder valt het SAP HANA Enterprise Cloud assortiment aan applicaties, zoals SAP S/4HANA en SAP BW/4HANA. 

Langlopende samenwerking

De samenwerking tussen SAP en HPE bouwt voort op een langlopende relatie tussen de twee bedrijven. SAP geeft aan HPE gekozen te hebben voor zijn wereldwijde bereik, gevestigde merknaam en overeenkomende klanten.

Lees ook: HPE brengt cloudfunctionaliteit naar GreenLake

In een recent interview met ZDNet vertelde HPE CEO Antonio Neri dat HPE bekend wil staan als het edge-to-cloud platform as-a-service bedrijf. Om dat te bereiken zal HPE zijn as-a-service onderdeel verder uit moeten bouwen. Klanten willen oplossingen die meer gericht zijn op hun gebruik, zodat ze alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Deze ervaring draait in de kern om eenvoud en automatisering voor alle apps en data, iets wat HPE mogelijk maakt met zijn nieuwe samenwerking met SAP.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home