SAP breidt SuccessFactors uit met loonverwerking in de cloud

sap

SAP lanceert Employee Central Payroll voor SuccesFactors. Met die cloudoplossing kunnen bedrijven hun loonverwerking op een sterk geautomatiseerde manier regelen. Employee Central Payroll werd geoptimaliseerd voor de Belgische markt.

Met de introductie van Employee Central Payroll dekt SAP SuccessFactors alle pijlers van een HR-beleid. Employee Central Payroll is de tool van dienst voor de loonverwerking binnen het platform. De lancering in België gaat gepaard met een optimalisatie voor onze markt. Denk daarbij aan de integratie van marktspecifieke zaken zoals compatibiliteit met Dimona en Belcotax. Het verschil tussen lokale markten maakt dat financiële software zelden breed kan worden uitgerold. Dat zagen we ook bij tijdens de introductie van Financial Management door Workday eerder deze maand.

SAP mikt met het loon- en HR-platform voor een uitrol in de cloud. Functies zoals het Payroll Control Center zijn enkel beschikbaar in de cloudversie van de software. Via het Control Center kunnen bedrijven simulaties uitvoeren en de resultaten toetsen aan business rules. Zo kunnen ze eventuele problemen wegwerken voor het tijd is voor de eigenlijke loonverwerking.

Automatisering

De tool is voorzien van verschillende automatiseringsfuncties die payroll-beheer eenvoudiger moeten maken. Bovendien krijgen werknemers zelf de verantwoordelijkheid over een aantal zaken zoals bijvoorbeeld vakantieplanning. Door hen de controle te geven over de vakanties stijgt de tevredenheid bij de werknemers terwijl het HR-departement zijn kostbare tijd in nuttigere zaken kan steken.

Tot slot bevat de Employee Central Payroll intelligente rapportering. Op basis van feedback van bestaande SuccessFactors-klanten rustte SAP de oplossing uit met een vergelijkingsfunctie. Zo kunnen HR-specialisten de situatie van hun bedrijf snel vergelijken met wat er leeft op regionale of internationale markten, zodat ze zich voor strategische beslissingen kunnen informeren met de recentste relevante gegevens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home