SAP breidt Analytics Cloud uit met nieuwe functies

SAP

SAP breidt zijn Analytics Cloud verder uit met slimmere functies voor analytics en business intelligence, enterprise planning workflows en nieuwe data-integratiemogelijkheden.

Met de laatste updates kunnen gebruikers onder meer hun data bevragen in natuurlijke taal. Via ‘Smart Discovery’ krijgen ze dan weer automatische inzichten voorgeschoteld, zoals onverwachte waarden en simulaties. ‘Smart Predict’ laat dan weer toe om modellen te trainen die voorspellingen doen op basis van historische data.

Op vlak van enterprise planning krijgen gebruikers betere tools om over afdelingen heen in realtime aan bedrijfsplannen te werken. Dit betekent dat gebruikers complexe planningsprocessen kunnen verbinden vanuit het hele bedrijf, om end-to-end bedrijfsplannen te maken. Daarvoor kunnen ze desgewenst externe tools gebruiken, zoals Microsoft Excel.

Tot slot krijgt de Analytics Cloud toegang tot meer dan honderd nieuwe databronnen, wat het totaal op meer dan 250 brengt. Die data kan zowel in de cloud als on-premises staan, van bronnen zoals SAP BusinessObjects, SAP HANA, SAP Business Warehouse, SAP S/4HANA, SAP S/4HANA Cloud en de SAP Marketing Cloud.

“We blijven onze klanten voorzien van een end-to-end data- en analysebenadering, waardoor betrouwbare, datagedreven beslissingen en intelligente processen mogelijk zijn die betere bedrijfsresultaten opleveren”, besluit Gerrit Kazmaier, senior vice-presiden SAP HANA en Analytics.

Cloud-omwenteling

SAP heeft met zijn cloudactiviteiten een goed kwartaal achter de rug. Het bedrijf noteerde een groei van 23 procent voor zijn cloudafdeling en verwacht dat de omzet de komende vier jaar zal verdrievoudigen tot 35 miljard euro.

SAP moet evenwel blijven innoveren om op te boksen tegen concurrenten als Oracle, die eveneens inzetten op automatisering en slimmere analytics. De ERP-specialist plant daarom dit jaar gepaard een flinke herstructurering om zich te heroriënteren naar de cloud en nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie.

Gerelateerd: SAP schrapt 4.400 banen in grote herstructurering

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home