SAP bewijst dat Excel niet te ontwijken blijft in analytics

SAP

Ondanks dat het een prima Analytics Cloud heeft gebouwd, die naar eigen zeggen in staat is tot end-to-end besluitvorming, vond SAP het toch noodzakelijk om een integratie met Excel in te bouwen.

“Veel bedrijven vertellen ons dat een van de grootste uitdagingen met hun data is dat ze geen single source of truth hebben, maar ze gebruiken nog steeds elke dag de Excel-interface. Waarom niet het beste van twee werelden hebben?”, schrijft Jeanne Bigonnet, Product Manager Analytics bij SAP, in een aankondiging.

Het idee achter de SAP Analytics Cloud add-in voor Microsoft Office, is dat gebruikers hun vertrouwde Excel-interface kunnen blijven gebruiken voor het verzamelen en analyseren van data, terwijl ze op de achtergrond kunnen genieten van de krachtige analytics-tools van de SAP Analytics Cloud.

De integratie werkt zowel in de web- als desktopversie van Excel, op Windows of macOS. Gebruikers hebben uiteraard wel actieve licenties voor zowel SAP Analytics Cloud als Microsoft 365 nodig.

Hoewel SAP zijn Analytics Cloud als een end-to-end platform voor business intelligence profileert, is het zich duidelijk bewust dat Excel nog steeds een enorme gebruikersbasis kent en het niet zo evident is om gebruikers uit die omgeving weg te lokken. If you can’t beat ‘em, join ‘em.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home