Samenwerking met Intel geeft SAP sneller toegang tot nieuwe technologieën

handen die samenwerken

Intel en SAP zijn een diepgaande, meerjarige samenwerking aangegaan. Intel-technologie wordt ingezet voor de optimalisatie van SAP-softwaretools en Intel’s Xeon Scalable-processors en Optane DC persistent memory worden afgestemd op de SAP-suite van applicaties.

De samenwerking met de chipfabrikant geeft SAP eerder toegang tot nieuwe Intel-technologieën. Bovendien zetten beide partijen een Center of Excellence op, aldus TechCrunch.

“We kondigen een meerjarig technologiepartnerschap aan dat is gericht op het optimaliseren van Intel’s platform-innovaties. Het gaat dan om de gehele portfolio van SAP’s end-to-end enterprise softwaretoepassingen, waaronder SAP S / 4HANA”, zegt Rajeeb Hazra, corporate vice-president van Intel’s Enterprise en Government Business.

Intel-technologie

Volgens Hazra heeft de nauwe samenwerking betrekking op grote delen van Intel-technologie, waaronder CPU, accelerators en datacenters. Naast ook permanente geheugen- en software-infrastructuur. “We gebruiken de gegevensgerichte portfolio om data sneller te verplaatsen en deze efficiënter op te slaan. Bovendien verwerken we allerlei soorten data voor allerlei soorten workloads.”

Intel stelt dat deze stap deel uitmaakt van een bredere strategie, die het bedrijf al vele jaren voert. Dat de chipfabrikant zich nu specifiek richt op SAP zou te maken hebben met de positie van SAP in het ecosysteem van bedrijfssoftware. De onderlinge samenwerking zorgt voor beter inzicht, waardoor klanten beter geholpen kunnen worden bij het gebruik van geavanceerde technologieën. “De SAP-oplossingen maken het mogelijk innovatie binnen bedrijven te versnellen door deze innovatie veel efficiënter te kunnen zien, aan te raken, te voelen en te consumeren”, aldus Hazra.

Betere prestaties SAP-productsuite

Volgens Irfan Khan, voorzitter van Platform and Technologies bij SAP, moet de samenwerking leiden tot betere prestaties in de SAP-productsuite. Dit inclusief SAP S / 4HANA, het in-memory databaseproduct. “Onze uitgebreide samenwerking met Intel zal de overstap van onze klanten naar SAP S / 4HANA versnellen, door organisaties de mogelijkheid te bieden de waarde van gegevensactiva gemakkelijker te ontsluiten. Bovendien kan het worden verwerkt met verhoogde zichtbaarheid, focus en behendigheid.”

Lees ook: Intel optimaliseert datacenterhardware voor SAP-applicaties

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home