Salesforce neemt afscheid van co-CEO en verwelkomt Vlocity

Salesforce

Het is een drukke week voor Salesforce. Allereerst maakt het bedrijf bekend dat co-CEO Keith Block aftreedt. Marc Benioff, oprichter van het bedrijf, gaat verder als enige CEO. Daarnaast kondigt Salesforce aan dat het start-up Vlocity overneemt voor 1,22 miljard euro. 

Block begon zijn rol als co-CEO in 2018. Hij had al een lange carriére binnen Salesforce achter de rug. Eerder al werd hij vice-voorzitter, president en directeur voordat hij de co-CEO-positie betrok. Eerder in zijn carriére werkte Keith Block bij Oracle, waar hij in 2012 vertrok nadat een aantal documenten uitkwamen waarin hij kritiek leverde op de toenmalige CEO Mark Hurd. 

Volgens experts was de promotie van Block naar de functie van co-CEO een teken dat hij in de toekomst de enige CEO van het bedrijf zou worden, ervan uitgaande dat Benioff ooit zou aftreden. Na een korte periode als co-CEO ziet het ernaar uit dat dit niet meer het geval is. Voorlopig blijft Block nog wel binnen het bedrijf als adviseur van Benioff.

Overname van Vlocity

Het nieuws dat Salesforce Vlocity overneemt komt niet als een verrassing. Vlocity bouwt CRM’s voor verschillende sectoren bovenop Salesforce. Ook was Salesforce Ventures eerder al een investeerder in de start-up. Hierdoor was het slechts een kwestie van afwachten tot de overname zou plaatsvinden.

Volgens Brent Leary, oprichter van CRM Essentials, zag Salesforce Vlocity als een belangrijk doelwit om hun bedrijf verder uit te blijven bouwen. Salesforce was de mogelijkheden voor industrie-specifieke oplossingen al aan het uitbreiden door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven zoals Vlocity en Veeva. De zet om Vlocity helemaal over te nemen, laat zien dat Salesforce deze mogelijkheden voor de industrie een groter deel van het platform wil maken.

In een blog op zijn website geeft Vlocity-oprichter en CEO David Schmaier een positieve draai aan de deal. “Na het afronden van de transactie zal Vlocity, dit prachtige bedrijf dat we als een team hebben gecreëerd, gebouwd en laten uitgroeien tot een transformerende oplossing voor zes van de belangrijkste industrieën onderdeel worden van Salesforce”, schrijft hij.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home