Salesforce lanceert nieuwe ontwikkeltools voor Commerce Cloud

Salesforce

Salesforce maakt een aantal nieuwe tools voor ontwikkelaars die e-commercesites willen bouwen op de Commerce Cloud van het bedrijf.

Bedoeling is dat ontwikkelaars de inhoud van een website kunnen scheiden van het ontwerp en het beheer, in een zogenaamd headless systeem, zo schrijft TechCrunch. Dat laat bedrijven toe om beide componenten onafhankelijk van elkaar te wijzigen.

Salesforce lanceert daarvoor om te beginnen een nieuwe api, die ontwikkelaars toelaat om gebruik te maken van features die al in de Commerce Cloud ingebakken zitten, in plaats van dat ze deze zelf nog moeten bouwen. Denk daarbij aan het inzetten van Salesforces AI-platform Einstein om slimme functionaliteit toe te voegen, zoals next-best actions.

Integraties via Mulesoft

Om connectie te kunnen maken met andere enterprise-systemen voor het uitwisselen van data, doet Salesforce beroep op de technologie van Mulesoft, dat het een kleine twee jaar geleden overnam voor 6,5 miljard dollar. Bedrijven kunnen hun e-commerceplatform zo makkelijk inhaken op hun ERP-systeem of voorraadbeheer.

Om klanten wegwijs te maken in de nieuwe mogelijkheden, lanceert Salesforce ook een nieuw Commerce Cloud Development Center. Dat is een community waar ontwikkelaars elkaar kunnen vinden om ideeën en oplossingen voor problemen uit te wisselen. Verder biedt Salesforce langs die weg een SDK met codevoorbeelden aan, alsook Trailhead-educatiemiddelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home