Salesforce lanceert Hyperforce EU Operating Zone

Salesforce

Salesforce laat Europese klanten toe om meer geografische controle over hun data uit te oefenen met de introductie van Hyperforce EU Operating Zone.

Salesforce introduceert de Hyperforce EU Operating Zone. Daarmee kunnen klanten ervoor kiezen dat hun data exclusief binnen de EU opgeslagen en verwerkt worden. Salesforce vertrouwt als cloudsoftwareprovider op infrastructuur van hyperscalers. Sinds de lancering van het Hyperforce-framework is Salesforce niet getrouwd met een specifieke cloudprovider, maar is de Salesforce-cloud platform-agnostisch.

Hyperforce zorgt ervoor dat de infrastructuur die de Salesforce Cloud aandrijft, gevirtualiseerd wordt naar code. Dat maakt het vervolgens mogelijk om Salesforce overal uit te rollen. Klanten kunnen met andere woorden kiezen of hun data in AWS, Azure of GCP staan.

Data residency

De keuze voor deze of gene cloudprovider garandeert echter niet dat gegevens compliance-regels in de EU volgen. Gevoelige data mogen in de regel de Europese Unie niet zomaar verlaten. Cloudproviders zelf komen aan die vereisten tegemoet door verschillende versies van soevereine clouds te bouwen, of toch minstens data residency te garanderen. Met de Hyperforce EU Operating Zone biedt Salesforce nu vanuit zijn softwareperspectief gelijkaardige garanties.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein GPT: generatieve AI voor het hele portfolio

De EU Operating Zone zorgt er over de hele lijn voor dat bedrijven in overeenstemming blijven met regels rond de locatie van data. Gegevens worden exclusief binnen de EU opgeslagen en verwerkt, zowel bij dagelijkse workloads als in meer uitzonderlijke gevallen. Heb je bijvoorbeeld nood aan ondersteuning, dan kan je 24/7 terecht bij een specialist binnen de EU zodat data ook in die context de oceaan niet oversteken.

Niet alles en overal

Let wel: nog niet iedereen kan de Hyperforce EU Operating zone gebruiken, aangezien de Hyperforce-architectuur zelf nog niet wereldwijd beschikbaar is. Momenteel biedt Salesforce Hyperforce in de EU aan in Duitsland en Frankrijk. Niet alle toepassingen van Salesforce werken momenteel binnen de Hyperforce EU Operating Zone. In eerste instantie voorziet Salesforce compatibiliteit voor een reeks Customer 360-toepassingen verspreid over verschillende domeinen. De compatibiliteit wordt in de toekomst uitgebreid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home